Propagandistii de la Antena 3

3 508

mihai-gc3a2deamircea-badea-adrian-ursu1Am auzit o veste care mi-a făcut seara: cică Antena 3, îi știți, ăia de prezintă știrile adevărate pe banii unui motan din desene, supărați fiind că li s-a confiscat una și alta, printre care și sediul, cică vor să protesteze cam pe duminică, 10 august 2014, în fața clădirii Guvernului, cam pe la ora 17.00. Mie chestia asta mi se pare de o ipocrizie crasă. De ce, întrebați? Recapitulare:

Varanus komodoensis a fost servit azi, 8 august 2014, cu 10 ani de facultate, că a făcut afaceri cu terenuri, imobile și chirii. E vinovat. A fost ușor securist. Dar numai un pic.  Și are un minunat trust de presă, cu posturi de propagandă. Un om onest, care va să zică, înconjurat de angajați loiali, morali, și iubitori de țară și de aproapele.

Și au trecut așa anii, terenuri, chirii, propagande, până când, la un moment dat, prin ianuarie 2013, niște oameni au ieșit în stradă să zică una-două despre guvernul PDL de pe vremea aia. USL a confiscat mediatizat protestele via Antena 3. Adică Antena 3 era acolo. Bun. Și noi eram acolo, și în timp ce A3 urla că ne va salva partidul lor preferat, noi vedeam cum niște pensionari simpatici încasau 50 de lei fiecare pentru o zi de ieșit în stradă. Când am zis că nu vrem nici cu unii nici cu alții, am devenit huligani (teroriști, ca-n ’89). Deci n-a fost bine cu libertatea de exprimare.

Pe urmă a fost chestia cu Roșia Montană, prin toamna lui 2013. După ce USL, difuzat en gros de Antena 3, a promis treaba aia cu 8 puncte, printre care interzicerea exploatării miniere, ajunși la putere, s-au sucit. Citez din V. V. Ponta: „Eu am fost împotriva proiectului Roșia Montană prima dată pentru că era susținut de Băsescu, și am zis că, dacă îl susține Băsescu, sigur e ceva rău.” O mai țineți minte p-asta? Eu da, aici voiam s-ajung. Când a ieșit lumea-n stradă toamna trecută, un desăvârșit jurnalist și mare om de spirit ne-a bătut obrazul spunând că nici ketamina noastră, nici urina prietenei, nu ne ajută să vedem bine, cu claritate. O mai țineți minte p-asta? Eu da. A fost singura dată când am auzit că un grup de oameni poate fi în același timp fascist, anarhist și ecoterorist. Culmea e că m-au ratat cu fiecare din încadrările astea ideologice. De ce? Fiindcă n-aveau epitete pe care să le-nțeleagă câinii lui Pavlov care urmăresc grila de programe. Și fiindcă nu aveau cum să confiște mediatizeze protestele, ele fiind îndreptate împotriva unui guvern USL pe care îl susțineau.

Buuuun. Și ăștia, acum, vor să protesteze. Ăștia. În august 2014. După chestiile astea. După ce au difuzat modul în care Ponta felicita Jandarmeria Română pentru treaba bine făcută în toamnă. După ce – atenție! – acest post de televiziune care are neobrăzarea de a afirma că apără libertatea de exprimare în România a insultat fățiș societatea civilă. După ce au dat dovadă de o asemenea ipocrizie, ăștia vor să iasă în stradă să protesteze.

Vouă, ăstora de mai sus, vă pun treaba asta-n brațe: http://legislatie.resurse-pentru-democratie.org/60_1991.php. Se numește Legea 60/1991 privind desfășurarea și organizarea adunărilor publice. Știu că nu veți face asta, dar mi-ar plăcea s-o respectați și să vă ia garda. Mi-ar plăcea să faceți totul ca la carte și să vă denigreze cineva. De fapt, o să vă denigrez eu și cu ăștia de care v-ați bătut joc. Pentru că nu puteți avea monopol asupra cruciadelor. Nu l-ați avut niciodată.

Îmi asum riscul de a fi scris cel mai slab articol al meu de până acum. Probabil e prima dată când am o problemă personală și nu ideologică legată de subiectul articolului. Dar dacă jurnalism de calitate înseamnă să fiu angajat al trustului Intact și să renunț taman la chestia asta care-mi permite să scriu ce vreau, când vreau, despre ce și cum vreau, atunci prefer să fiu un ageamiu tot restul vieții. Diferența e că unii dintre noi chiar cred în libertatea de exprimare. Cât despre confiscare: Schadenfreude.

3 Comments
 1. cu sange-n vene says

  Deșteaptă-te, române, ca te-a sedat TIRANUL,
  De 10ani incoace,te-a casapit MARLANUL!
  Acum ori niciodată ,la Dracu Restul Lumii,
  Singuri ne facem soarta, asta sa stie toti!
  Acum ori niciodată Gata cu DICTATURA!
  Cei ,ce, au sange-n VENE si simt ca sunt romani,
  Sa iasa din Tacere, din greaua adormire!
  Sa strige LIBERTATE, Si JOS cu-acest, Traian!
  Priviți, mărețe umbre, Mihai, Ștefan, Corvine,
  Româna națiune, ai voștri strănepoți,
  Cu brațele armate, cu focul vostru-n vine,
  „Viață-n libertate ori moarte!” strigă toți.
  Asta ne este CRUCEA,
  Aceasta e Golgota pe care sa urcam,
  Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină,
  Decât să fim sclavi iarăși în vechiul nost’ pământ!

 2. Florin Dobrescu says

  TIRANUL ca TIRANUL dar pe matale te-a sedat VARANUL…

 3. Gabriel says

  Un articol foarte bun. Am fost si eu la protestele contra exploatarii si vad ca am simtit cu aceeasi inima si vazut cu aceeasi ochi lucrurile. O zi minunata in continuare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php