Război în Ucraina, victime în Rusia. Moscova avertizează asupra unor „consecinţe ireversibile”

0 365

Violenţele din estul Ucrainei fac victime şi în Rusia. Potrivit autorităţilor de la Moscova, un om a murit, iar alţi doi au fost răniţi după ce mai multe obuze au lovit o localitate rusească aflată în apropierea graniţei. Trupele trimise de Kiev se pregătesc să lanseze un asalt asupra oraşelor Doneţk şi Lugansk. Oficialii ucraineni dau vina pe separatiştii proruşi pentru majoritatea distrugerilor din estul ţării. 

Tancuri ucrainene

 

Oficialii ruşi au cerut explicaţii Kievului, în urma incidentelor petrecute la graniţa de vest. Moscova suţine că trupele ucrainene ar fi lansat cu intenţie mai multe obuze care au căzut pe teritoriul rusesc. În plus, soldaţii ucraineni ar fi deschis focul şi asupra unei maşini în care se aflau grăniceri ruşi.

„În Rusia, noi considerăm această provocare drept un act de agresiune suplimentar al Ucrainei”, a declarat Ministerul rus pentru Afaceri Externe. „Acest eveniment demonstrează o escaladare extrem de periculoasă a tensiunilor de la frontiera dintre Rusia şi Ucraina şi poate avea consecinţe ireversibile, a căror responsabilitate o poartă Ucraina”, notează Mediafax.ro.

Reproşuri similare vin şi din partea insurgenţilor proruşi, care susţin că bombardamentele aviaţiei ucrainene au făcut victime civile în Lugansk. Acuzaţia este respinsă de membrii Consiliului Apărării din Kiev, care îi învinuiesc pe separatişti.

Teroriştii au lansat mai multe rachete către localitatea Maryinka. Potrivit martorilor, pagubele sunt uriaşe. Teroriştii împiedică operaţiunile de salvare demarate de autorităţi şi nu se opresc din bombardamente, a declarat ANDREI LISENKO, purtător de cuvânt al Consiliului Apărării din Ucraina.
Uniunea Europeană a adăugat numele liderilor din republicile autoproclamate Doneţk şi Lugansk pe o listă a persoanelor sancţionate pentru întreţinerea conflictului din Ucraina. Separatiştii se alătură astfel celor 61 de oficiali ruşi sau ucraineni deja sancţionaţi prin îngheţarea averilor în UE şi interzicerea vizelor.

sursa Realitatea

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php