„N-aţi învăţat nimic din 1940!” Procurorul din procesul TPT s-a demascat!

13 2.043

TPTTPTTPTAzi s-a judecat la Tribunalul Bucureşti un nou termen în cel de-al doilea proces de dizolvare a Partidului „Totul pentru Ţară”.

Instanţa a respins administrarea probei cu martori, dar a precizat că va ţine cont de zecile de declaraţii pe proprie răspundere în care membrii şi simpatizanţii TPT  au arătat presiunile care i-au determinat să renunţe a mai candida pe listele acestui partid.

Apărarea a susţinut că, faţă de obligaţia prevăzută de Legea 14/2003 de obţinere a minim 50000 de voturi la scrutinele naţionale, în cazul TPT nu au fost îndeplinite condiţiile obiective în care un partid trebuie să îndeplinească aceste obligaţii. Avocatul a prezentat încă o dată modul în care Parchetul a deschis acţiuni de dizolvare a TPT în anii electorali 2008 şi 2012, acţiuni declarate de instanţe ca fiind nefondate, dar abia după terminarea alegerilor. Acuzaţii deosebit de grave, precum aceea de fascism, care este pedepsită aspru de codul penal, au intimidat membrii şi simpatizanţii TPT, aceştia refuzând să mai candideze pe listele unei formaţiuni politice incriminate în acest fel. S-a arătat că TPT a fost hărţuit sistematic, procuratura săvârşind abuzuri care au împiedicat participarea în condiţii normale a partidului la procesul electoral, pentru ca aeeaşi procuratură să invoce astăzi neîndeplinirea numpărului de voturi.

S-a arătat, de asemenea, că este vorba de o încălcare a libertăţii de asociere, garantate de Constituţie şi de tratatele internaţionale, o asemenea legislaţie nefiind întâlnită în niciun alt stat european.

În replică, reprezentanta procuraturii a cerut din nou dizolvarea Partidului „Totul pentru Ţară”, strigând  reprezentanţilor acestuia: „Şi n-aţi învăţat nimic din 1940!”

Ieşirea pătimaşă a procuroarei a fost sancţionată de preşedintele executiv al TPT, prezent în sală, care a replicat: „În calitate de reprezentant al Ministerului Public, nu aveţi voie să faceţi aprecieri personale ostile la adresa unui partid!”

„Dă-i, domnule, declaraţia lui Horia Sima din 1990, să citească!” – a strigat un cetăţean cu părul alb, prezent în sală, în rumoarea publicului surprins de acest schimb de replici.

Instanţa a rămas în pronunţare.

Dosar de dizolvare pierdut între Tribunal şi Curtea de Apel

După şedinţa publică de la Tribunalul Bucureşti, am contactat pe preşedintele executiv al Partidului „Totul pentru Ţară”, dl Florin Dobrescu, care ne-a declarat: „Sunt stupefiat de reacţia procurorului. Nu înţeleg ce legătură are 1940 cu ceea ce se judecă astăzi. Dacă am ajuns să facem justiţie după resentimentele ideologice de acum 70 de ani, atunci avem o problemă!”

Liderul TPT consideră că, prin această ieşire, procurorul a arătat care este adevăratul motiv al acţiunilor îndreptate împotriva acestui partid în ultimii 7 ani, factorul politic şi ideologic fiind determinant.

Florin Dobrescu a relatat şi cazul unui alt proces de dizolvare, deschis de procuratură în iulie 2012, sub acuzaţia de fascism, în baza OUG 31 /2002, proces câştigat de TPT la Tribunalul Bucureşti pe 22 iunie 2013. Tribunalul refuză de 10 luni să legalizeze sentinţa ca definitivă, motivând că Parchetul a făcut apel. Cu toate acestea, nici până astăzi Curtea de Apel Bucureşti nu a pus pe rol acest dosar, motivând că nu a ajuns la ei.

Şi în acest caz, au fost încălcate toate procedurile codului civil în vigoare, dispariţia  unui dosar între instanţa de fond şi Curtea de Apel fiind ceva de neconceput într-un stat civilizat.

La fel se întâmplă cu dosarul penal deschis conducerii TPT, pe care Parchetul de pe langa Judecătoria Sectorului 5 amână să îl definitiveze, menţinând asupra formaţiunii politice stigmatul gravelor acuzaţii de fascism, antisemitism şi activitate contrară ordinii de stat.

A consemnat Alexandru Onofrei, redactor Buciumul.ro

13 Comments
 1. Ion Olaru says

  Cum se numeste procuroarea cu replica ” si n-ati invatat nimic din 1940!”. In 1940 am castigat alegerile si-am guvernat bine Tara, mai bine decat oricine, vreodata.

 2. Florin Dobrescu says

  in 1940 nu au fost organizate alegeri desi Horia Sima i-a propus acest lucru in repetate randuri lui Antonescu. Miscarea venise la putere printr-o revolta populara a romanilor care si-au dat seama de falimentul politicii carliste care lasase tara sfasiata si la propriu si la figurat dupa 10 ani de guvernari samavolnice si corupte. Miscarea ar fi castigat alegerile cu o larga majoritate insa Antonescu s-a opus organizarii de alegeri. In 1941 oamenii s-au revoltat din nou pt ca Antonescu a dorit inlaturarea Miscarii de la guvernare dar acesta a ramas la putere cu sprijinul armatei germane aflate atunci pe teritoriul nostru…

 3. ionut moraru says

  Ma intreb daca tu „fă Doino” (sau cum te-o chema doamna procuror fosila marxista) ai invatat ceva din 1945-1964? Asta unu. Si doi, eu i-as fi raspuns cretinei ca in 1940 nu eram nici macar embrion.

 4. […] A consemnat Alexandru Onofrei, redactor Buciumul.ro […]

 5. Moraru says

  Hristos a Inviat.
  Ciuma comunista simte pericolul ca romanii sa-i scuipe la lada gunoilui istoriei si astfel vrea sa interzica un partid care ia demascat intentiile antiromanesti, si care ARE DATORIA, sa redevina motorul renasterii neamului romanesc.
  Da domnule Dobrescu AVETI DATORIA sa nu lasati ca acesti eroi anticomunisti sa moara tristi ca tara e cum e.
  Acum e momentul coagularii miscarii nationale, e momentul sa-i acceptam pe toti care au sange in vene romanesc, fie ca sunt fie prodemocratie sau prorusia.
  Trebuie sa deveniti inima miscarii de renastere, oamenii s-au saturat de minciunile de dupa 89, vor sa vada modele noi, si ce modele sunt mai de urmat decat cei care au infundat inchisorile comuniste si care mai traiesc inca.
  Sa vrem renasterea Romaniei, cu forte autentice de dreapta si stanga, insa acum e momentul inchegarii polului nationalist.
  Asa sa ne ajute Hristos!

 6. Moraru says

  In Romania sunt oameni demni in toate laturile sociale si politice, sa facem un apel sa urmeze linia de decenta, daca si un post tv ca antena3 a vorbit de eroul Ogoranu, atunci ce mai asteptam, mura in gura?
  PArtidul dumneavoastra este liantul ce poate trimite ciuma comunista la locul rusini in istorie, sau poate sa ingroape eroii anticomunisti in tristete.
  Ei, eroii anticomunisti au invins ciuma comunista, dar cu ce pret?
  Cu sangele lor cu viata lor, dar sufletul l-au castigat.
  De asta va tot stresez, sa va reamintesc ca sunteti o forta, sunteti si puteti fi groparul comunismului si liderul care sa ne ajute sa traim o viata normala.
  Daca insa legionarismul este un bau bau atunci n-o sa faceti nimic decat sa va plangeti ca pana acum.
  Hristos ne vrea uniti, da e mai bine in adevarata democratie cum spuneti si dumneavoastra dar sa ne aratam si deschisi celor care vad altfel viitorul.
  Cum spune si Hristos: CINE ADUNA CU MINE NU ESTE IMPOTRIVA NOASTRA!
  Telul nostru e salvarea sufletelor si nu dusmanie intre noi.
  SUNTETI O PUTERE DAR ARATATIO!
  Ma iertati.

 7. Moraru says

  Cine sunt eu?
  O stafie, da ati citit corect un om mort trecut prin moarte clinica, dar Hristos m-A salvat numai El stie de ce, si care l-a nevoie am plecat de la un om care putea sa-mi dea un viitor linistit si cu bani.
  Dar eu vreau si sa ma ajute Bunul Dumnezeu sa-i fiu slujitorul Lui, si asa cum pentru demnitate am plecat de langa Nick Constantinescu primul presedinte Coca Cola in Romania, cu voia lui Hristos n-o sa pup pe nimeni in cur, iertati-mi expresia, pentru binele meu.
  Verificati-mi trecutul sa vedeti ca nu mint, la spitalul Malaxa din Bucuresti am fost in moarte clinica.
  Nu vreau functii, vreau sa trecem la treaba.

 8. Kalasnikov says

  Nu va lasti domilor! Romania mai presus de totul!

 9. Moraru says

  Sunt nebun la cap pt ca scriu ce scriu?
  Totusi m-am saturat sa tot scriu degeaba, va rog daca ma tot considerati dus cu pluta, sa nu mai imi trimiteti email-uri , nu de alta, insa imi ajunge nebunia mea, nu o mai accentuati.
  Pana atunci, cum am zis nu mai postez nimic, am postat pt ca tot primesc email de la fundatia Ogoranu etc.
  La revedere.

 10. ultras47 says

  Rog din suflet toti romanii nationalisti sa contracareze prin orice mijloace propaganda aceasta mizera si mincinoasa ce urmeaza sa se lanseze cu putere saptamana aceasta :

  http://www.nu-extremismului-de-dreapta.ro/

  http://istorie.unibuc.ro/2014/05/pentru-o-democratie-activa-impotriva-extremismului-de-dreapta/

 11. […] A consemnat Alexandru Onofrei, redactor Buciumul.ro […]

 12. […] punem la socoteală şi ieşirea procurorului de la ultimul termen de judecată, lucrurile sunt clare: avem de-a face cu o ofensivă împotriva dreptului fundamental de asociere […]

 13. […] punem la socoteală şi ieşirea procurorului de la ultimul termen de judecată, lucrurile sunt clare: avem de-a face cu o […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php