Neculai Onțanu, contracte de partid. Sectorul 2 este curățat și păzit de firmele liderilor UNPR

0 622

Afaceri pe banii statului cu firme de partid este ceea ce au descoperit reporterii Digi24 la Primăria sectorului 2, condusă de Neculai Onţanu, şeful UNPR Bucureşti. Banii Primăriei Sectorului 2 merg mai ales către firme controlate de lideri ai UNPR, arată o anchetă Digi24. Astfel, firmele care se ocupă de paza din sector sau de salubritate sunt controlate de subalterni pe linie de partid ai primarului Neculai Onţanu. E doar o coincidenţă dacă reprezentanţii primăriei spun însă că afacerile nu au fost făcute preferenţial.

Cele 75 de grădiniţe, şcoli şi licee din Sectorul 2 sunt păzite, din 2011, de firmeleEuroclis Securit şi Areko Security. Preşedintele UNPR Sector 4, Răzvan Valentin Costache, deţine jumătate din acţiunile firmei Areko şi este şi administrator. Din 30 ianuarie 2014, Răzvan Costache a fost arestat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, însă Primăria Sectorului 2 nu consideră că dosarul penal al acestuia ar fi o problemă pentru paza şcolilor din sector.

Conform legislaţiei în vigoare, nu există obligaţia autorităţii contractante de a chestiona ofertanţii cu privire la apartenenţa politică a persoanelor din conducerea acestora şi nici restricţionarea participării lor la procedurile de achiziţie în funcţie de coloratura politică”, spune Corneliu Drug, directorul Direcţiei Servicii şi Investiţii Publice.

Procurorii susţin că Răzvan Costache a încheiat afaceri fictive de cinci milioane de euro cu firme fantomă. După două luni în arest, instanţa a dispus ca şeful UNPR Sector 4 să stea în arest la domiciliu.

Paza parcurilor şi a pieţelor din Sectorul 2, monopol de şase milioane de euro

Paza parcurilor şi pieţelor din Sectorul 2 este monopolul firmei Ares Guard. În ultimii cinci ani, această firmă a câştigat 11 contracte, în valoare totală de aproape șase milioane de euro. Oficial, Ares Guard are un singur acţionar, pe Cristina Diana Vencu. Neoficial, cel care controlează firma este cumnatul Cristinei Vencu, secretarul general al UNPR București, Alin Berbecaru.

Legatura dintre cei doi este demonstrată şi de declarația de avere a oficialului UNPR. În 2008, Alin Berbecaru i-a împrumutat 101.000 de euro Cristinei Vencu.

Sectorul 2 este curăţat de firma Supercom. Aceeaşi firmă a primit şi contractul de ridicare a maşinilor. Patronul Supercom este Ilie Ciuclea, ales în octombrie 2010 drept prim-vicepreşedinte al UNPR Bucureşti. Cu alte cuvinte, este mâna dreaptă pe linie de partid a primarului Neculai Onţanu.

Reprezentanţii primăriei refuză să precizeze cu cât sunt plătite serviciile de salubritate şi de ridicare a maşinilor.

La sediul UNPR Bucureşti, Ilie Ciuclea şi Alin Berbecaru, cei doi afacerişti UNPR-işti care se ocupă de curăţenie şi paza din sector au birou comun.

Cu toate acestea, reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 susţin că orientarea politică a patronilor nu a contat în alegerea firmelor care au primit lucrările edilitare.

Vă facem cunoscut că toate contractele se încheie conform prevederilor legale, în urma licitaţiilor publice, şi nu în funcţie de apartenenţa politică, ceea ce ar fi contrar legii”, a comunicat Primăria Sectorului 2.

Primarul Neculai Onţanu a refuzat să răspundă întrebărilor Digi 24, privind modul în care firmele UNPR au obţinut afacerile cu bani publici.

 sursa: Digi24

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php