John McCain vine joi la Chişinău împreună cu alţi senatori americani

0 273

O delegaţie a Congresului SUA va veni în Moldova pe 17 aprilie, în cadrul unei vizite regionale mai vaste, care include opriri şi în Norvegia, Estonia, Letonia şi Lituania. Din delegaţie fac parte senatorii John McCain, John Barrasso, John Hoeven şi Ron Johnson, care reprezintă Comisiile Senatului SUA pentru servicii armate, pentru relaţii externe, pentru finanţe.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Ambasada SUA la Chişinău, senatorii americani se vor întâlni cu oficiali din Guvern şi cu parlamentari. Ei vor participa, de asemenea, la o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu studenţi universitari. Senatorul John McCain a fost ales în Camera Reprezentanţilor a SUA din partea statului Arizona în 1982, iar în 1986 a fost ales în Senat, fiind acum la al cincilea mandat. Este membru al Comisiei pentru relaţii externe a Senatului, Comisiei pentru securitatea internă şi afaceri guvernamentale, Comisiei pentru servicii armate şi Comisiei pentru afaceri indiene. A fost candidatul propus de Partidul Republican pentru alegerile prezidenţiale din 2008. Senatorul John Barrasso a fost ales în Senat din partea statului Wyoming; este membru al Partidului Republican. El a fost delegat în Senat în iunie 2007 şi a fost ales pentru un termen deplin de şase ani în 2012. Senatorul Barrasso este membrul al Comisiei pentru energie şi resurse naturale, Comisiei pentru mediu şi lucrări publice, a Comisiei pentru afaceri indiene şi Comisei pentru relaţii externe a Senatului. Senatorul John Hoeven, un republican din Dakota de Nord, a fost învestit în Senat în 2011. Este membru al Comisiei pentru finanţe, Comisiei pentru energie şi resurse naturale, Comisiei pentru agricultură, alimentaţie şi silvicultură şi Comisiei pentru afaceri indiene. Înainte de alegerea sa în Senat, senatorul Hoeven a fost guvernator al statului Dakota de Nord timp de 10 ani. Senatorul Ron Johnson a fost ales în Senat în 2011 din partea statului Wisconsin; este membru al Partidului Republican. Senatorul Johnson este membru al Comisiilor pentru buget, comerţ, ştiinţă şi transport, relaţii externe, securitate internă, afaceri guvernamentale şi pentru businessul mic şi antreprenoriat. Anterior, Departamentul de Stat al SUA a anunţat că vizita senatorilor americani la Chişinău are loc în contextul îngrijorărilor exprimate de către oficiali de la Washington în legătură cu impactul crizei din Ucraina asupra conflictului din regiunea transnistreană.

sursa: Adevarul

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php