Şeful Mozilla a demisionat din cauza faptului că se opune căsătoriilor gay

0 471

Brendan Eich, care in 24 martie fusese numit CEO al Mozilla, a demisionat la presiunea opiniei publice din cauza unei donatii pe care o facuse acum cativa ani unei organizatii care cerea scoaterea in afara legii a casatoriilor intre persoane de acelasi sex in California, scrie The Guardian. In 2011 el donase 1.000 de dolari catre Proposition 8 care sustinea o lege de interzicere a casatoriilor gay in California. Eich a fost criticat intens in ultimele zile si multe persoane s-au aratat scandalizate de faptul ca Mozilla este condusa de un om care lupta impotriva drepturilor homosexualilor.

In 2011 el donase 1.000 de dolari catre Proposition 8 care sustinea o lege de interzicere a casatoriilor gay in California. Eich a fost criticat intens in ultimele zile si multe persoane s-au aratat scandalizate de faptul ca Mozilla este condusa de un om care lupta impotriva drepturilor homosexualilor.

Eich a facut in trecut donatii si candidatului republican Pat Buchanan care spusese ca homosexualii au declarat razboi naturii, iar acum aceasta se razbuna crunt, spunea Buchanan care-i caracteriza pe homosexuali ca fiind satanisti si sinucigasi. Dupa numirea lui Eich in functia de CEO, trei membri ai board-ului Mozilla si-au dat demisia, insa compania a spus atunci ca cele doua evenimente nu au vreo legatura. Brendan Eich declara la inceputul saptamanii ca nu va demisiona, insa presiunea a tot crescut. Mitchell Baker, presedinte executiv la Mozilla, a spus ca e foarte normal ca lumea sa fie suparata fiindca Mozilla nu a actionat la standardele dorite si nu a reactionat suficient de repede de la izbucnirea controversei.

via: Moldova Ortodoxă

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php