Mesajul tinerilor moldoveni pentru Vladimir Putin: Aici nu e Crimeea!

0 402

Republica Moldova. Mesajul tinerilor moldoveni pentru Vladimir Putin: Aici nu e Crimeea!

Aproximativ o mie de oameni au participat, duminică, la marșul organizat la Chișinău de Mișcarea Civică „Tinerii Moldoveni”. Manifestanții au ars fotografii ale președintelui Vladimir Putin și i-au lăsat acestuia o scrisoare în cutia poștală a ambasadei Federației Ruse, cu mesajul „Aici nu e Crimeea”.

Participanții la marș l-au caricaturizat pe Vladimir Putin, adăugându-i trăsături ale dictatorului Hitler. Oamenii au ieșit în stradă, pentru a trage un semnal de alarmă în legătură cu expansiunea rusă și a preveni repetarea situației din Ucraina în Republica Moldova.

„Nu vrem trupe rusești la Chișinău, refuzăm să fim complici la agresiunea care se pregătește în laboratoarele Kremlinului și vom lupta pentru păstrarea suveranității Republicii Moldova. Nu vom permite transnistrizarea pământului nostrum. Aici nu e Crimeea”, a declarat copreședintele mișcării civice, Anatol Ursu, într-un comunicat de presă.

,,Evenimentul la care au participat și reprezentanți ai Asociației Foștilor Deportați și Deținuți Politici, ai Asociaţiei veteranilor războiului din 1992 Tiras-Tighina și ai Platformei unioniste Acțiunea 2012, nu lezează interesele cetățenilor ruși, el vine pe fondul politicii expansioniste promovate de fostul KGB-ist Vladimir Putin. Dacă armata rusă va începe ofensiva în Republica Moldova, atunci și minoritarii ruși, și cei urcaineni, și găgăuzii vor avea de suferit. Gloanțele nu fac diferența”, a menționat Dinu Plîngău, copreședintele Mișcării Civice „Tinerii Moldoveni”.

O poziție fermă a autorităților și a societății civile din Republica Moldova împotriva presiunilor și șantajului Federației Ruse, protecție internațională pentru populația din întreg teritoriul Republicii Moldova și retragerea trupelor de ocupație rusești din regiunea transnistreană sunt cele trei aspecte solicitate de participanții la marșul ,,Aici nu e Crimeea”.

Citește aici scrisoarea trimisă de tinerii moldoveni lui Vladimir Putin.

sursa: ZiuaNews

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php