Casa Albă, îndemnată să oprească ofensiva rușilor spre Rep. Moldova și Georgia

0 291

Sursa foto: aliceinwonder.net

Casa Albă ar trebui să întreprindă pași rapizi pentru a opri Rusia să își anexeze alte teritorii ale statelor postsovietice ca Republica Moldova sau Georgia. Aceasta este concluzia senatorilor americani, care au examinat joi o rezoluție în sprijinul Republicii Moldova.

 

Potrivit publicației Freebeacon, oficiali din cadrul serviciilor de intelligence i-au avertizat pe senatorii americani că președintele rus Vladimir Putin este hotărât în a trimite trupe în Republica Moldova și Georgia, în contextul anexării Crimeei.

,,Importanța acestui proiect de lege este de a face din Republica Moldova un nume național aici, în America” a subliniat un oficial din Congresul american.

Cel care a prezentat Senatului american spre examinare rezoluția în sprijinul Republicii Moldova, liderul grupului republicanilor din Comisia pentru Forţele Armate, Jim Inhofe, consideră că administrația Obama nu a răspuns suficient de convingător la acțiunile lui Putin în Crimeea și că acum este momentul să îi fie acordate atenție și susținere Republicii Moldova, pentru a nu se repeta situația din Ucraina.

sursa: Info Prut

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php