„Marşul pentru viaţă”, miting anti-avort la Suceava

0 337

„Spune Nu avortului”, „Viaţa începe în momentul concepţiei”, „Avortul nu te face neînsărcinată, avortul te face mama unui copil mort”, „Anticoncepţionalele sunt avortive” sau „Să nu porţi centură de siguranţă este ilegal. De ce uciderea unui copil nenăscut este legală?”, sunt câteva din mesajele transmise de protestatarii care au defilat ieri după-amiază pe străzile Sucevei.

„Marşul pentru viaţă”, anunţat pentru ora 15.30, a început în fapt la 16.20, atunci când participanţii, care au avut ca punct de întâlnire Biserica „Sf. Dumitru”, au ieşit pe porţile lăcaşului de cult, pornind pe esplanadă, pe traseul Casa de Cultură – Biserica „Sf. Înviere” – Biblioteca Judeţeană – Magazinul Bucovina – Palatul de Justiţie – Policlinica Areni – Spitalul Judeţean, la întoarcere refăcând traseul, în sens invers.

Spre deosebire de alţi ani, când au mai fost organizate proteste similare, anul acesta, unul din principalele mesaje transmise a vizat adopţia, ca alternativă la avort: „Români, adopţia este o soluţie nobilă”.

O parte dintre participanţii la mitingul de protest, inclusiv copii, au venit îmbrăcaţi în costume populare tradiţionale.

Una din nemulţumirile organizatorilor a fost cea că marşul lor de protest a fost autorizat a se desfăşura doar pe zonele pietonale, nu şi pe stradă, pentru a nu afecta circulaţia autovehiculelor.

„Marşul pentru viaţă” a fost organizat de Alianţa Bucovina Pentru Viaţă (Asociaţia ProVita Bucovina, Asociaţia Familia Ortodoxă „Sfinţii Ioachim şi Ana”, ASCOR Suceava, Asociaţia Culturală „Sfântul Mitropolit Dosoftei”, Fundaţia IPAMIA, Bucovina Profundă, Asociaţia Kozaciok, Asociaţia Ucrainenilor Ortodocşi din Bucovina, Fundaţia „Sfinţii Martiri Brâncoveni, Asociaţia „Sfântul Ioan cel Nou”) .

sursa: Monitorul de Suceava

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php