ORTODOXIA si structurile UE

0 417

aldea

O idee răspândită printre ortodocși – spre tristă uimire pentru mine! – este aceea că nu are rost și nu este voie să candidăm pentru Parlamentul UE sau să suținem candidați pentru acest parlament (noi, ortodocșii) pentru că… înseamnă că acceptăm și recunoaștem aceste structuri rele. Știam că există unele grupuri sectare ce au asemenea idei și principii ciudate și contradictorii.

Dar nu mă așteptam să le găsesc la ortodocși, cu atât mai puțin pe o scară extinsă și cu manifestări atât de agresive. Lipsa de logică a unei asemenea idei este, din punctul meu de vedere, izbitoare.

Ai buletin românesc? Cu buletinul românesc poți circula prin Uniunea Europeană. Eu însumi am fost în Finlanda prezentând la aeroporturi doar buletinul. Deci, dacă ai luat buletinul (C.I.), deja ai recunoscut structurile U.E.!

Plătești impozite și taxe? Dacă da, deja nu doar că ai recunoscut structurile U.E., ci le și finanțezi!

Deci, de vreme ce ai acceptat autoritatea structurilor U.E. și le finanțezi, ce motiv LOGIC ai avea să nu sprijini un candidat ortodox care să mai curețe, măcar puțin, aceste structuri? Niciunul!

Singura „logică” ce se opune este „logica” izolaționistă sectantă. Încercând să închidă membrii ei cât mai mult în fața lumii, o asemenea „logică” luptă să-i izoleze și față de stat. Indiferent cât de absurde îi sunt argumentațiile.

Pentru un ortodox o asemenea poziție absurdă este însă inacceptabilă. De Preot Mihai-Andrei Aldea

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php