Roşia Montană Gold Corporation trimite în şomaj tehnic 80% din angajaţi

0 365

Patru sute din cei 500 de angajați ai Roșia Montană Gold Corporation au fost trimiși în șomaj tehnic. Cum proiectul este blocat, oamenii vor sta acasă, plătiţi cu 75% din salariu. Potrivit companiei sunt trimişi acasă angajaţii care restaurau casele din zona protejată dar şi cei care pregăteau galeria Cătălina Monulești pentru a fi deschisă în scop turistic.

 

În fapt, poate fi vorba de o presiune a companiei la adresa autorităţilor. Pentru că oamenii rămaşi fără lucru ar putea ieşi pe străzi. Dacă proiectul nu e aprobat până la 1 aprilie, opt din zece angajaţi îşi vor lua adio de la locurile de muncă.

Guvernul a încercat să dea undă verde proiectului de explotare din Apuseni prin pasarea responsabilităţii în Parlament, care ar fi trebuit să promulege o lege specială. Însă a ieşit doar un act normativ despre minerit.

Aprobarea proiectului este sarcina directă a Guvernului, care nu şi-o asumă, din cauza presiunii publice, de multe ori transmisă vocal în stradă. Şi cel mai probabil, în acest an, cu două tururi de alegeri, nu va exista o soluţie în acest caz, oricare ar fi.

sursa: Digi 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php