Ucraina: Politistii cer iertare, in genunchi, protestatarilor

0 857

Politistii ucrainieni si-au cerut iertare, in genunchi, pentru ca au luat parte la actiunile indreptate impotriva protestatarilor din Piata Independentei, din Kiev. Fortele de ordine au ingenunchiat in timpul unui miting organizat in orasul Liev.

Politistii au insistat insa ca nu ei au fost cei care i-au batut pe protestatarii din Piata Independentei, relateaza Business Insider.

Din Liev, un oras de aproximativ 760.000 de locuitori situat la granita Ucrainei cu Polonia, au participat mii de oameni la protestele din centrul Kievului. Pe 19 februarie, Lievul si-a declarat independenta fata de regimul lui Victor Ianukovici, care a fost demis de Parlament trei zile mai tarziu.

Volodimir Parasiuk, un tanar de 26 de ani, a devenit erou national dupa ce a respins categoric propunerea oficialilor europeni de a ajunge la un compromis cu Ianukovici si a cerut inlaturarea de la putere a acestuia.

Dupa acest moment, cei mai multi politisti au decis sa plece din Liov. Cei care au ramas, insa, au hotarat sa-si ceara iertare, in genunchi, protestatarilor.

Zeci de oameni au murit in urma violentelor din Kiev, iar pe numele lui Ianukovici a fost emis un mandat de arestare, fiind acuzat de crime in masa.

Ianukovici a fugit din Kiev sambata, la o zi dupa ce a semnat cu Opozitia o intelegere mediata de UE, ce presupunea declansarea de alegeri anticipate si revenirea la o constitutie anterioara, cu puteri reduse pentru presedinte.

Membrii partidului sau, partidul Regiunilor, au demisionat in masa sambata, asa ca parlamentul a putut vota demiterea lui Ianukovici si a instalat in locul sau, temporar, un presedinte apropiat fostului premier Iulia Timosenko, Aleksandr Turcinov.

sursa: Ziare.com

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php