Agentia de presa a Bisericii Ortodoxe Romane atacata de hackeri

0 360

basarabiaAdresa de internet a agenției de știri Basilica, organul de presă oficial al Patriarhiei Române, a fost spartă de hackeri în noaptea de vineri spre sâmbătă. Pe pagina oficială a agenției a apărut pentru scurt timp mesajul unionist ”Basarabia e România”, alături de o hartă care reprezenta unirea dintre cele două state românești și o trimitere către o pagină de facebook a organizației Acțiunea 2012.

Efectele atacului informațional au fost rapid eliminate, site-ul Basilica.ro revenind la normal. Până la această oră, Biroul de presă al Patriarhiei Române nu a comentat încă acest eveniment.

hack-1atac_pcrm-730x363Pe de altă parte reprezentanții Acțiunii 2012 au condamnat atacul prin intermediul unui comunicat de presă și neagă orice implicare.

”Platforma unionistă Acțiunea 2012 își exprimă regretul cu privire la spargerea site-ului Agenției de știri oficiale a Patriarhiei Române, basilica.ro. Totodată, coaliția semnalează faptul că plasarea mesajului ,,Basarabia e România” cu trimitere spre pagina de Facebook ,,Basarabia Pamant Romanesc” reprezintă o diversiune a unor hackeri, al căror obiectiv este de a incrimina susținătorii unirii României cu Republica Moldova. Patriarhia Română nu este o instituție închisă lumii, ci funcționează pentru lume, astfel că prin expunerea sa poate deveni și ținta unor atacuri din lume, în acest caz de ordin informațional”, susțin liderii organizației unioniste.

”Acțiunea 2012 ține să precizeze că are un deosebit respect pentru Patriarhia Română, care cunoaște în profunzime istoria neamului pe care îl păstorește și care este preocupată de aspectele identitare ale poporului român de pe cele două maluri ale Prutului. Patriarhiei Române i se recunoaște efortul constant de a promova și sprijini unitatea neamului românesc, astfel că spargerea unei pagini oficiale a acestei instituții pentru a indica o realitate știută este redundantă.

Asociațiile care compun Platforma unionistă Acțiunea 2012 speră că problema care a generat inaccesibilitatea site-ului Agenției de știri a Patriarhiei Române se va remedia în cel mai scurt timp, astfel încât Patriarhia să își poată continua misiunea sa prin dialog continuu și prin canalul său oficial de comunicare în mediul online”, conchid reprezentanții Acțiunii 2012. Sursa: FrontPress.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php