Judecator american condamnat pentru ca “LIVRA” pe banda rulanta minori inchisorilor PRIVATE

0 364

copii si baniJudecătorul Mark Ciavarella din Pennsylvania a fost condamnat în 2011 la 28 de ani după gratii pentru că ar fi primit bani din partea închisorilor şi şcolilor de corecţie private să “livreze marfă” acestor instituţii. Acesta practic condamna pe bandă rulantă la pedepse maxime cu executare, deşi de în multe cazuri aceast lucru nu era necesar. Au existat chiar şi cazuri în care oameni nevinovaţi au fost închişi, pentru a îmbogăţi sistemul privat de penitenciare.

În ultimii ani mii de tineri şi femei au fost practic “vânduţi” pentru profit într-o afacere de milioane de dolari. Tocmai din această cauză, pe lângă pedeapsa cu închisoarea, judecătorul corupt este acum obligat şi să plătească despăgubiri în valoare de circa 1,2 milioane de dolari.

ciavarellaÎn vara anului 2013 a fost respins ultimul apel din partea fostului judecător Ciavarella, care a fost mereu sfidător în timpul audierilor. Acesta acum mai are doar opţiunea de a se adresa Curţii Supreme de Justiţie.

La începutul lunii februarie a fost lansat şi un film documentar, denumit “Copii contra bani” (Kids for Cash), care are ca subiect central acest scandal care a zguduit sistemul judiciar din Statele Unite. Sursa:FrontPress.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php