Femeile frumoase – victime ale trusturilor media, care promovează desfrâul, distrugând icoana femeii că mamă și soție

1 852

 

Zilele trecute am văzut la televizor două emisiuni despre lucruri foarte grave care se petrec la noi în țară în ultima vreme. Prima dintre ele, a fost despre nuntă Biancăi Drăgușanu cu Victor Slav, care s-a dovedit, așa cum am bănuit de la început, o mare mascaradă, de pe urma cărora cei doi, împreună cu alte personaje implicate și ele în acest circ, au profitat din punct de vedere material.

La serviciu, acasă, la cursuri, peste tot se vorbea despre divorțul celor doi, despre ce caracter are Bianca, iar Victor era un om extraordinar… dar totul s-a dovedit a fi un teatru ieftin. Pentru ei o joacă, a fost, defapt, un act de batjocoră la adresa lui Dumnezeu. Au mers chiar în fața altarului, jurând în fața lui Dumnezeu credinţă veșnică, deși ei nu se gândeau nici în ruptul capului la asta.

La o emisiune de pe postul „România TV”, difuzată pe data de 1 februarie, un avocat de profesie, foarte indignat pentru faptul că Bianca a făcut această blasfemie, a trimis atacuri foarte dure la adresa ei, pentru că a jignit credința neamului din care face parte, și că va fi pedepsită în curând de Pronia Divină. Cert este că eu, păcătosul cel dintâi, am fost tentat pe moment să-i dau dreptate și să ridic piatra, dând naștere unui gând de mândrie și de îndreptățire de sine, făcând voia celui rău. Tot în acea seară, pe acelaşi post TV s-a difuzat emisiunea “Investigatorii”, care analiza dezincriminarea prostituției dintr-un punct de vedere foarte onest și apropiat de realitate, aș zice eu chiar creștinesc.

Dar ele, păpușile folosite ca unelte pe această teribilă scenă sunt de vină? Bianca, Andreea Tonciu, Sânziana, și câte și mai câte astfel de actrițe, sunt oare de vină? Dacă Dumnezeu vrea să o pedepsească pe Bianca, sau pe Victor pentru nelegiuirea lor, probabil că ar fi făcut-o demult, sau o va face la momentul potrivit, dar numai El știe ce ar fi mai bine. El i-a lovit pe Anania și pe Safira pentru a da un exemplu, nu pentru că ei erau cei mai păcătoși din lume, ci pentru ca oamenii din jur să fie mișcați și să ia aminte.

De curând povesteau oameni din prin satele bucovinene unde credința de Dumnezeu e lege, că acei care mergeau duminică, sau de sărbători la treburi o pățeau rău de tot, dar toată comunitatea lua aminte la pedeapsa lui Dumnezeu. Noi astăzi, probabil că ne-am îndreptăți doar pe moment și ne-am crede cumva superiori unor astfel de oameni, alții ar lua totul în râs, și nimeni nu ar avea de câștigat. Dar Dumnezeu în marea lui milă sunt convins că așteaptă în fiecare clipă căința lor și nu vrea să-I piardă, ci să-I îndrepte, având planul lui cu fiecare. Mai ales că Bianca a vrut să refuze cununia religioasă, având probabil o fărâmă de conștiință, dar trusturile media aveau nevoie de imagini cu nunta ei și n-a mai dat înapoi.

Bianca nu este decât o păpușă a acestor mari trusturi de media, care promovează desfrâul, libertinajul, dând naștere unor false modele pentru societate, pe care mulți din cei care sunt la curent cu astfel de mondenități, le detestă și le judecă, dar totuși pierd ore în șir la astfel de emisiuni gen Can-Can TV sau citind ziare și reviste de la chioșcuri, sau chiar și în mediul on line. La mijloc vorbim de oameni care regizează aceste scandaluri și intrigi despre viața intimă a acestor vedete, distrugând din ce în ce mai mult icoana femeii că mamă și ca soție. Intrigi despre despărţiri, infidelități, vedete care stau la saună, piscină, își etalează trupurile ispititoare, îşi pun silicoane, care afișează un aer de mândrie, stârnind așa cum am mai spus, de multe ori disprețul telespectatorilor. Fete care caută doar distracție și băieți cu bani care să le satisfacă plăcerile.

De multe ori aud nu doar fete, dar și femei în toată firea, discutând despre astfel de can-canuri, de noutăți din lumea asta mondenă a tabloidelor de scandal, despre orice nimicuri, disprețuind totuși astfel de personaje. Un prieten de familie, om serios, familist, la 60 de ani îmi spunea că e sătul să vadă asta la tv, dar ce să facă, la ce să se uite? Pare un chin pe care noi oamenii ni-l facem singuri, pierdem atâta timp inutil în lanțurile tv încât ajungem să devenim robi din ce în ce mai mult și să acceptăm în casele și inimile noastre toate relele de pe lumea asta, fără ca să ne dăm seama măcar că suntem robiți.

E drept că banii iau ochii multora, și odată intrat aici, e greu să scapi, iar intimitate nu mai ai aproape deloc, ești robul milioanelor de oameni care vor să soarbă informații despre tine din ce în ce mai piperate, trebuie să vii mereu cu ceva nou care să șocheze, să se vândă ziarul, să te cheme la emisiune, în schimbul acestor bani murdari și necinstiți.

Altă categorie de fete care își vând trupul și sufletul, despre care s-a discutat foarte puțin zilele acestea, sunt prostituatele pe care noul cod penal le scoate de sub incidența legii, care vor fi doar amendate, nemaiputând fi arestate, ci doar amendate. Emisiunea “Investigații”, cum am spus a abordat pe larg această temă, stând de vorbă cu fete care au căzut capcană traficului de persoane și cu psihologi care încercau să ajute la recuperarea unor astfel de fete, și care afirmau că legalizarea nu aduce nici un fel de beneficii, femeile fiind în continuare la mâna acestor traficanți care profită de pe urma lor. O parte dintre ele acceptă de bună voie, altele au fost obligate, dar, concluzia este că toate sunt victime, nimeni nu practică în condiții normale această meserie.

Un număr foarte mare provin din mediile extreme de sărace, unul dintre factorii cei mai favorizanți al acestui fenomen. 20 % dintre fete au fost orfane, cărora nimeni nu le-a atins o mână de ajutor, și au fost aruncate afară în stradă la vârsta de 18 ani din orfelinate. Societatea le respinge, le vede cu ochi foarte răi, ceea ce este și mai grav. Proxeneții și clienții lor le consideră obiecte sexuale, iar societatea nu le vede deloc cu ochi buni. Deși urâm păcatul, noi trebuie să iubim omul, pentru că, oricât am fi de păcătoși, din noi om nu dispare chipul lui Dumnezeu.

Câți dintre noi avem un sentiment de milă atunci când vedem pe stradă o astfel de fată, care își vinde trupul?

Femeile, foarte multe dintre ele, au tendinţa să le deteste, să se scârbească sau să le ia în râs, bărbații de asemeni, deși unii dintre ei, chiar neavând nici un pic de stimă pentru ele, nu ar refuza o aventură cu o astfel de femeie sărmană, sau ar face cu ele perversiuni pe care cu soția lor nu le-ar face niciodată, însă, cu astfel de femei ar face-o.

Un caz concret, Virgiliu Gheorghe întreba un proxenet în detenție, dacă ar face soției și fetelor sale ce face cu femeile de pe urma cărora profită, spunea că nu, pentru că pe le iubește, dar pe cele pe care le exploata sexual nu. Ele nu sunt decât niște “târfe”, demne doar de scârbă și de dispreț, bunuri de consum, pentru ei și clienți. Uneori aud tineri și chiar bărbați în toată firea care se laudă cu aventuri și cu perversiuni făcute cu femei care se vând ieftin, față de care-și manifestă tot disprețul, dar nu ar suporta nici măcar o glumă sau aluzie la prietena sau soția lui, pe care o “respectă”, dar o înșeală.

Dacă am ști că unele dintre ele au fost obligate la vârste de 11-12 ani să se prostitueze, le-am putea privi altfel, am putea să avem gândul cel bun, am putea avea milă și nu alte gânduri? Statul nu întreprinde pentru ele nici un program de reintegrare social. Poliția doar le amendează și atât, e singura măsură luată de stat împotriva lor, care nu are nici un efect, iar polițiștii sunt văzuți ca niște dușmani, deși ei ar trebui, cumva, să le ajute.

Un factor principal al acestei mentalități îl datorăm și televiziunilor, care, atunci când sunt chemați de poliție să filmeze o operațiune de a prinde și a amenda prostituatele le întreabă doar de ce practică această meserie și alte întrebări acuzatoare, ce sporește și mai rău ura societății asupra lor, societate care pare să fie de vină că nu le înțelege și e duşmanul lor. De pildă, o femeie de circa 40 de ani tocmai ieșea de la secţia de poliție unde fusese amendată pentru prostituţie, este întâmpinată de cameramanii și reporterițe care mai aveau puțin să-i sară în cap. Femeia plângea, o cuprinsese o rușine fără margini, spunea să fie lăsată în pace, că merge acasă la copil. Niște oameni morali, nu moraliști, care cunosc ce înseamnă bunele maniere, ar fi înțeles situaţia și ar fi plecat. Dar ei alergau după ea și-o întrebau de ce a trucat pozele în Photoshop, pentru că ea nu are dinți în gură, că păcălește oamenii…

Oare acele reporterițe care o apostrofau și râdeau de acea femeie, dacă ar fi fost într-o situație asemănătoare, ce ar fi făcut? Dacă nu ar fi avut părinți, iar la 18 ani ar fi fost dată afară în stradă și nevoită de împrejurări să cadă în astfel de păcate grave?

Oare Hristos așa a disprețuit-o pe Maria Magdalena? A gândi precum Mântuitorul și precum Sfinții Părinți pare o nebunie astăzi, pentru că gândul lumesc e total opus celui Dumnezeiesc. Sfânta Scriptură e superioară oricărei scrieri din lumea asta, a oricărei filozofii lumești, a oricărui mod de gândire strict lumesc și pământean. „Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece” zice Domnul. Filozofia și gândirea lumii e înșelătoare și pătimașă, Domnul însă ne îndeamnă să învățăm de la El, Cel ce este smerit cu inima.

(Carol Micu) Ortodoxia Tinerilor

1 Comment
  1. Ingrid says

    Femeile nu s-ar vinde daca nu ar fi barbati care sa ceara asta. Nu este doar vina femeilor care sunt in multe cazuri victime, este mai ales vina barbatilor care accepta si platesc pentru asta. Imi aduc aminte de cazul acelei prostituate care isi facea „meseria”” de fata cu fetita ei de 4 ani. Ok, femeia gresea, mult! dar din toti clientii ei doar unul la un moment dat s-a sesizat si a reclamat faptul. Pana la urma vinovatii suntem toti cei care trecem indiferenti pe langa tragedii atat de aproape de noi si faptul ca le ignoram este o vina in sine.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php