Radu Mazăre, primarul Constanței, deține un pachet mare de acțiuni la proiectul Roșia Montană?

0 357

Conform publicației www.momoland.ro , Mazăre ar avea acțiuni de milioane de dolari la Roșia Montană.

În atenția DNA:

Cu ocazia ridicării de către DNA a lui Nicușor Constantinescu, președintele CJ Constanța, le dăm o veste bună procurorilor anticorupție: Radu Mazăre, primarul Constanței, deține un pachet mare de acțiuni la proiectul Roșia Montană, acțiuni care, evident, nu apar în declarația sa de interese sau în cea de avere. Sursele noastre cu epoleți spun că Mazăre a investit peste 30.000.000 (treizeci de milioane) de dolari în respectivele acțiuni și că este posibil ca până în acest moment să-și fi recuperat investiția, beneficiind de pe urma creșterii și vânzării acțiunilor pe parcursul lunilor în care USL a sugerat că dă undă verde proiectului RMGC. Practic, Mazăre ar putea fi săltat de procurori din două motive limpezi ca strălucirea aurului:

– O dată, pentru că nu și-a declarat acele acțiuni, conform legii, putând fi acuzat de deținerea și utilizarea unei sume consistente – 30.000.000 de dolari – obținute ilegal. Evident, dacă Mazăre ar fi putut dovedi de unde provin acei bani, în ce mod cinstit a reușit el să strângă 30.000.000 de dolari, nu s-ar mai fi temut să-i declare cum îi cere legea.

– Doi, s-ar putea face o legătură între presiunile pe care Mazăre le-a făcut în cadrul USL pentru ca proiectul Roșia Montană să demareze, el având un interes material personal. Conflict de interese corcit cu abuz în serviciu se cheamă, echivalentul a vreo șapte ani de pârnaie.

Mazăre s-ar putea să-i facă deci o vizită prelungită lui Adrian Năstase cât de curând, dacă un broker, un investitor, un membru AGA al RMGC pune pe masa DNA dovada că Mazăre deține, a vândut sau a cumpărat acțiuni la Roșia Montană.

Nici nu i-ar sta rău lui Radu Mazăre dacă ar primi o condamnare din cauza Roșiei Montane. Îl știți cât de mult îl preocupă imaginea lui și anunțul că „R.M. e condamnat pentru cazul R.M.” sună chiar fițos, li se asortează inițialele perfect.

via Starea Natiunii

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php