Vizita lui Traian Băsescu în Israel coincide cu cea a premierului canadian Stephen Harper

0 367

basescu-avionPreședintele Traian Băsescu se află în Israel, într-o vizită de stat de trei zile, timp în care se va întâlni cu președintele Shimon Peres, premierul Benjamin Netanyahu și cu președintele Knessetului, Yuli Edelstein.

Delegația Administrației Prezidențiale este însoțită și de reprezentanți ai Serviciului Român de Informații (SRI), care se vor întâlni cu omologii lor pentru discuții privind cooperarea în lupta împotriva terorismului, în domeniul criminalităţii transfrontaliere, precum şi a traficului de persoane şi de droguri.

La Ierusalim, șeful statului va aduce un omagiu la Muzeul Memorial al Martirilor şi Eroilor Holocaustului “Yad Vashem” și va asista la ceremonia de aprindere a “Flăcării Veşnice”. Din program mai face parte vizitarea Memorialului Copiilor, dar și a Bisericii Sfântului Mormânt şi a Zidului Plângerii.

După întâlnirile cu oficialitățile israeliene, delegația condusă de Traian Băsescu se va deplasa la Ramallah, în Teritoriile Palestiniene, unde șeful statului va avea o întrevedere cu Mahmoud Abbas, președintele Autorității Naționale Palestiniene. Băsescu a declarat, în repetate rânduri, că este adeptul compromisului care să permită și palestinienilor “sa aiba un stat”.

“Acesta este motivul principal al vizitei: consolidarea relatiilor dintre Israel si Romania, care sunt excelente, dar, cu certitudine, la excelenta se poate adauga si foarte multa soliditate”, a spus Traian Basescu pentru postul de radio Kol-Israel.

stephen-harper-benjamin-netanyahuÎn același timp cu vizita delegației Române în Israel, se desfășoară și o vizită de stat a Canadei, condusă de premierul Stephen Harper.

Aceasta este prima vizită oficială a statului canadian, la un asemnaea rang, după anul 2000. Harper a fost întâmplinat la sosirea pe aeroport de premierul israelian Benjamin Netanyahu, care a declarat că “Canada este un mare prieten al Israelului și al poporului evreu”.

 Nasul TV

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php