Ambasadorii europeni, “trasi de urechi” de Israel

0 567

coloniiMinistrul israelian al afacerilor externe Avigdor Lieberman a convocat vineri patru ambasadori europeni după ce Israelul a acuzat Uniunea Europeană că a adoptat o poziție “părtinitoare” în favoarea palestinienilor, ceea ce pune în pericol negocierile de pace, a anunțat purtătorul de cuvânt al șefului diplomației israeliene, relatează AFP. 

color-israel-puncture-webAmbasadorii britanic, francez, italian și spaniol au fost chemați la Ministerul de Externe din Ierusalim, după convocările ambasadorilor israelieni din aceleași țări europene ca răspuns la continuarea colonizării ilegale israeliene în teritoriile palestiniene ocupate.

Conform Agerpres, ministrul de externe Avigdor Lieberman “a ordonat convocarea ambasadorilor britanic, francez, italian și spaniol și a a subliniat că poziția lor în mod constant împotriva Israelului și în favoarea palestinienilor este inacceptabilă și dă impresia că nu fac decât să caute mijloace de a da vina pe Israel”.  El a cerut ca ambasadorii să fie informați că “Israelul depune eforturi importante pentru a permite un dialog permanent cu palestinienii”, se menționează într-un comunicat de presă. “În afara faptului că sunt părtinitoare, dezechilibrate și deconectate de la realitatea de pe teren, pozițiile acestor state pun în mare pericol posibilitatea a se ajunge la un acord între cele două părți”, israeliană și palestiniană, a adăugat el.

israeli_settlmentsDeasemenea şi premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a denunţat atitudinea “ipocrită” a Uniunii Europene faţă de activităţile israeliene de colonizare în Cisiordania, după ce numeroase state europene au convocat ambasadori israelieni ca reacţie la un plan de construcţii în colonii.

“Este o atitudine ipocrită. Uniunea Europeană convoacă ambasadorii din cauza construirii câtorva case? Când a convocat Uniunea Europeană ambasadori palestinieni după declaraţii vizând distrugerea statului Israel?”, a reacţionat Netanyahu, citat de Mediafax.

Guvernul israelian a anunţat licitaţii pentru construirea a 800 de case în colonii din Cisiordania şi a 600 de locuinţe în Ierusalimul de Est. Sursa: FrontPress.ro

settlement-freeze-cartoon

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php