Președintele Asociației foștilor deținuți politici, Octav Bjoza: Detestăm alegerea în fruntea CSM a lui Adrian Bordea, urmaş al temutului General de Securitate ARON BORDEA

0 361
Președintele Asociației foștilor deținuți politici, Octav Bjoza: Detestăm alegerea în fruntea CSM a lui Adrian Bordea, urmaş al temutului General de Securitate ARON BORDEA

Conducerea Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici şi Victime ale Dictaturii din România îşi exprimă indignarea şi îngrijorarea faţă de modul în care se petrec lucrurile în justiţia română privită în ansamblul ei, potrivit unui comunicat de presă.

Președintele AFDPR, Octav Bjoza, afirmă că după căderea regimului comunist în funcţiile importante au fost alese sau numite persoane vinovate de trimiterea deținuților politici la moarte. Și lucrurile nu s-au oprit aici. Tot în funcții importante din statul roman au ajuns și urmașii celor vinovați de trimiterea în lagărele comuniste a miilor de deținuți politici.

“Constatăm cu stupoare cum în aceleaşi funcţii continuitatea a fost asigurată de urmaşii acestora.

Detestăm alegerea în fruntea Consiliului Superior al Magistraturii a domnului Adrian Bordea, urmaş al temutului General de Securitate ARON BORDEA.

Aceasta explică criza morală în care se zbate România, criză care are ca finalitate sărăcia fără margini în care trăieşte majoritatea populaţiei.

Foştii deţinuţi politici şi deportaţi , supravieţuitori ai închisorilor şi lagărelor de exterminare condamnaţi în urmă cu 50-60 de ani, ne simţim în ultimii 4-5 ani mai umiliţi decât oricând.

Nu acuzăm copiii comuniştilor (securişti, activişti, miliţieni, procurori, judecători) pentru faptele comise de părinţii lor, spre deosebire de modul în care s-au comportat aceştia faţă de noi.

Ne întrebăm pe bună dreptate dacă dintre miile de magistraţi şi procurori nu s-a găsit nimeni fără să aibă legături cu fostul aparat represiv şi nici cu actuala clasă politică, pentru a-şi păstra totala independenţă în aplicarea actului de justiţie?

Nu de alta, dar n-am vrea să contrazicem zicală românească: “Aşchia nu sare departe de trunchi!””, se spune în comunicatul de presă al Asociației Foștilor Deținuți Politici.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php