Adolescent UNGUR cercetat pentru PROFANAREA tricolorului ROMANESC

0 548

tricolorUn adolescent din municipiul Sfântu Gheorghe este cercetat pentru ofensă adusă unor însemne, după ce a scos un drapel naţional din suportul aflat pe un stâlp, în comuna Vâlcele, şi l-a aruncat în şanţul de pe marginea drumului. Acest gest sfidător este doar cel mai nou dintr-un şir de provocări recente ale ungurilor din Ardeal, după cazul taximetristului clujean agresat pentru că nu cunoştea limba maghiară şicel al tânărului Iriciuc Valentin, care a fost amendat de Poliţia Locală din Sfântu Gheorghe, aflată în subordinea autorităţilor locale controlate de UDMR, pentru că a afişat de Ziua Naţională a României un Drapel pe care era scris “Harghita, Covasna = Pământ românesc”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Covasna, Nicoleta Marin, poliţiştii din comuna Vâlcele s-au sesizat, în cursul zilei de marţi, despre faptul că în noaptea de 1 ianuarie, în jurul orei 1.00, un tânăr de 15 ani din municipiul Sfântu Gheorghe, după ce a participat la o petrecere de Revelion într-o locuinţă din comună, a ieşit pe stradă şi a scos un drapel naţional din suportul aflat pe un stâlp al reţelei electrice, pe care l-a aruncat ulterior într-un şanţ de pe marginea drumului.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către un procuror de la Parchetul Judecătoriei Sfântu Gheorghe, pentru ofensă adusă unor însemne, a precizat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al IJP Covasna.

Conform Articolului 236 din Codul Penal, orice manifestare prin care se exprimă dispreţ pentru însemnele României se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. Sursa: FrontPress.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php