Exemplu pentru BOR? Biserica din Georgia atentioneaza UE in privinta propagandei GAY

0 364

iliaClasa politică din Georgia, sau cel puţin o parte a acesteia, doreşte integrarea micului stat din Caucaz în Uniunea Europeană. Însă Biserica Ortodoxă, care reprezintă circa 84 la sută din populaţie, a vertizat prin vocea patriarjului Ilia al II-lea că interesul primordial al ţării este păstrarea valorilor tradiţionale.

“Uniunea Europeană ar trebui să țină seama de opiniile noastre tradiționale și să nu îşi mai impună idealurile ‘casatoriei’ între persoane de acelasi sex și al familiei formate din persoane de acelasi sex, care sunt străine de noi, cei de aici”, a spus luni înaltul prelat în mesajul său de Crăciun, rostit în Catedrala din Tbilisi, în faţa a mii de credincioşi şi a multor oficiali guvernamentali.

Patriarhul a mai salutat anunțul făcut de către șeful Delegației UE în Georgia, ambasadorul Philip Dimitrov, conform căruia Bruxelles-ul nu condiționează integrarea Georgiei de recunoașterea “căsatoriilor” homosexuale.

Pe de altă parte, acesta a fost nemulțumit de faptul că acțiunile provocatoare ale minorităților sexuale sunt numite “aspirații democratice”, în timp ce poziția Bisericii este aspru criticată. Deasemenea, el a mai vorbit despre interzicerea avorturilor în Georgia.

Anul trecut, în fruntea manifestanţilor contra unei acţiuni publice de propagandă gay din Georgia s-au aflat alături de tinerii naţionalişti o serie de preoţi care nu s-au sfiit să iasă în stradă pentru a-şi apăra credinţa. UE s-a declarat la vremea respectivă „consternată de scenele de intoleranţă şi brutalitate”.

Homosexualitatea, care era pedepsită prin lege în fosta URSS, rămâne stigmatizată în Georgia, fostă republică sovietică din Caucaz, cu o cultură foarte conservatoare şi unde Biserica Ortodoxă are o influenţă puternică. Sursa: FrontPress.ro

La-marcia-verso-il-Parlamento

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php