BISERICA ortodoxa transformata in TOALETA si GROAPA de gunoi

0 605

kosovoBiserica ortodoxă cu hramul Tăierea Capului Sfantului Ioan Botezătorul, din satul Samodreza, de lângă Vucitrn, a fost profanata și transformata în groapa de gunoi, informează agenţia de ştiri Lăcaşuri Ortodoxe.

Altarul acestui sfant lacas ortodox sarb, construit pe locul unde printul Lazar s-a impartasit, alaturi de ostire, înainte de bătălia din Kosovo, a fost transformat de tinerii albanezi în toaletă publică, confrom publicatiei “Kurir”.

Toate încercările de oprire a profanarii bisericii ortodoxe au ramas fara succes, deoarece populația albaneză se opune renovarii acesteia. Biserica a fost incendiată, vandalizata și profanata pentru prima dată în anul 1999, după ce forțele internaționale au sosit în Kosovo, noteaza cotidianul.

Acoperisul bisericii a fost distrus, ferestrele și ușa din metal au fost rupte, iar intr-o absida a fost facuta o gaură mare. Interiorul bisericii este transformat în groapa publica de gunoi și toaletă. Zidul din jurul bisericii este distrus. Această biserică ortodoxă este literalmente plina de gunoaie, potrivit cotidianului citat.

Din 1999, după bombardarea timp de 78 de zile a Serbiei de către NATO, Kosovo s-a aflat sub adimistraţia Naţiunilor Unite. În anii imediat urmatori, mii de sârbi au fost răpiţi, ucişi sau forţaţi să se refugieze. Casele sârbeşti au fost incendiate sau ocupate de albanezi iar multe biserici au fost distruse de majoritatea musulmană. Independenţa Kosovo a fost proclamată unilateral pe 17 februarie 2008 şi acestă stare de fapt a alimentat şi mai mult tensiunile separatiste din ţările europene, inclusiv în regiuni problemă de interes major pentru România, precum Transnistria sau aşa-zisul “Ţinut Secuiesc”. Până acum, statul kosovar a fost recunoscut de peste 80 de ţări din cele 193 membre ale ONU. Dintre statele membre ale Uniunii Europene,Slovacia, Spania, Grecia, Cipru şi România nu au recunoscut independeţa provinciei sârbeşti Kosovo.

În prezent Kosovo este o regiune populată în proporţie de circa 90 la sută de etnici albanezi (aproximativ 2 milioane). Sârbii kosovari, circa 120.000 de persoane, locuiesc în enclave izolate şi în câteva zone din nord (40.000), aflate la graniţa cu Serbia. Sursa: FrontPress.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php