MAMA si TATA inlocuiti cu PARINTELE 1 si 2

0 945

1 si 2Dosarele electronice ale elevilor din școlile din Lituania nu vor mai cuprinde rubricile ”mama” și ”tata”, acestea fiind înlocuite cu ”Părintele 1” și ”Părintele 2”. Această măsură a fost susținută de primarul capitalei Vilnius, deși o decizie similară, dar care se aplica grădinițelor, a fost anulată din cauza opoziției opiniei publice din micul stat baltic.

”Pur și simplu nu știu unde mă încadrez, la părintele 1 sau 2”, a declarat o mamă nemulțumită pentru ziarul lituanian Delfi.

Părinții susțin că măsura controversată este un atac la familia tradițională. ”Căsătoria dintre un bărbat și o femeie este cel mai natural mod de a crește copii”, consideră Renaldas Janciauskas, membru al Forumului Părinților Lituanieni. 

Tendința înlocuirii termenilor de mamă și tată din actele oficiale a mai fost întâlnită și în alte state membre ale UE, precum Franța, în baza unei recomandări în acest sens din partea Consiliului Europei. Motivația invocată este legată de faptul că cele două cuvinte ar fi o ”manifestare a sexismului”. Sursa: FrontPress.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php