Sacrificiu suprem: O tânără bolnavă de cancer a preferat să moară ca să își poată salva copilul nenăscut

0 404

„Femeia când moare născând, moare pe altarul jertfei. Se jertfeste pentru Hristos. Este muceniță si martiră.”(părintele Ilie Cleopa)

174240 3 bebelus

O tânără de 24 de ani din Agigea care a aflat că are cancer atunci când a rămas gravidă a refuzat tratamentul agresiv pentru a nu-şi pune în pericol bebeluşul nenăscut. Ea a adus pe lume o fetiţă, dar a murit a doua zi după naştere.

Potrivit Reporter Neptun TV, Mihaela Balaniuc a descoperit că avea cancer la rinichi. Medicii i-au recomandat să întrerupă imediat sarcina, ca să-i poată scoate rinichiul bolnav, dar tânăra a luat decizia ca fetiţa ei să trăiască şi a refuzat orice tratament sau operație care putea să afecteze în vreun fel dezvoltarea copilului pe care și l-a dorit.

Medicul-şef al Secţiei Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) „Sf. Apostol Andrei” Constanţa, dr. Victoria Bădărău, a precizat că situaţia pacientei a fost dezbătută în cadrul unei comisii ce a fost întocmită la nivelul unităţii sanitare. „S-a ajuns la concluzia că pacienta trebuie operată. Mai exact, trebuia să i se facă nefrectomie, adică extirparea rinichiului, cu tot cu formaţiunea tumorală. Şansele sale de supravieţuire erau foarte mari, după operaţie. Nu s-ar fi ajuns aici. Trebuia, însă, să renunţe la sarcină. După ce-şi revenea, ea ar fi putut să rămână din nou gravidă”, a spus medicul-şef. Toate aceste detalii au fost prezentate familiei, adaugă dr. Bădărău, dar cu toţii au dorit să obţină şi o a doua opinie, aşa că au plecat la Bucureşti. Şi aici, însă, explicaţiile au fost aceleaşi, a explicat dr. Bădărău, pentru Telegraf.

După ce a făcut investigaţii şi la Bucureşti, tânara mamă s-a întors acasă la Agigea şi fără să se plângă s-a luptat în tăcere cu boala pentru ca fiica ei să nu sufere.

„La eco i-au spus că are chist hepatic, a așteptat patru luni și la operație i-a zis că are tumoră la rinichi“, a spus soțul Mihaelei, Nicu Malaniuc, care acum se luptă să depăşească durerea ca să poată avea grijă de micuţă. În amintirea mamei, fetița va purta numele Maia Mihaela.

Însărcinată în 34 de săptămâni, Mihaela a ajuns în stare gravă la Spitalul Județean Constanța. Organismul ei slăbit de boală dar și de sarcină, nu se mai putea lupta cu cancerul. Medicii au decis să îi facă cezariană pentru a salva copilul. Fetiţa a cântărit la naştere puțin peste 2 kilograme.

“S-au depus eforturi pentru a menţine în viaţă atât copilul, dar şi pacienta. Este un caz cutremurător. Vorbim despre o tumoră care afectase rinichiul. În momentul în care s-a efectuat cezariana, tumora a evoluat foarte mult. O tumoră peritoneală, din câte am înţeles, este considerată o tumoră agresivă cu prognostic nefast. Pacienta a vrut să salveze viaţa copilului. Ea a aflat în timpul sarcinii de această afecţiune. Creşterea în dimensiuni a afecţiunii tumorale ne-a pus pe gânduri, a declarat, pentru Replica, dr. Cătălin Nicolae Grasa, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

„Fetița este sănătoasă, a luat în greutate. Are nevoie de dragostea familiei“, a spus doctorul Livica Frățiman, medic șef Secția de Neonatologie.

Imediat ce a dat viață fetiței, tânăra a început să se simtă din ce în ce mai rău. Nu-şi pierduse însă credinţa şi speranţa că îşi va putea ţine copilul în braţe.

„Mă întreba «dar eu de ce nu îmi revin?» Nu am putut să îi zic că medicii nu îi dădeau nicio șansă“, a povestit soțul.

La două zile după naștere, Mihaela a murit. Chiar și când se afla în comă, medicii au continuat să-i aducă la căpătâi copilul nou-născut.

„Îi vom spune cine a fost mama, ce a făcut pentru ea“, a spus tatăl, pentru Neptun TV.

de pe Cultura vieţii

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php