Avocatul Poporului anunță că s-a sesizat din oficiu privind situația de la Pungești

0 346

Instituția Avocatul Poporului anunță, printr-un comunicat transmis sâmbătă AGERPRES, că s-a sesizat din oficiu în legătură cu situația din comuna vasluiană Pungești în urma recentelor proteste de pe raza acestei localități.

Foto: AP FLUX / Mircea Restea

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu situația din comuna Pungești, județul Vaslui și evenimentele petrecute pe raza acestei localități, cu prilejul recentelor proteste”, afirmă purtătorul de cuvânt al instituției, Matei Vârtosu, în comunicatul menționat.

De asemenea, sursa citată precizează că în exercitarea atribuțiilor conferite de lege, reprezentanții instituției Avocatul Poporului s-au deplasat în comuna Pungești, unde au discutat cu oficialitățile din cadrul primăriei.

„De asemenea, au fost inițiate întâlniri cu reprezentanții Jandarmeriei și urmează să aibă loc discuții cu participanții la protest. Verificările sunt în curs de desfășurare, iar concluziile vor fi aduse la cunoștința opiniei publice”, mai precizează comunicatul Avocatului Poporului.

La începutul acestei săptămâni, Jandarmeria a precizat într-un comunicat de presă, că este prezentă în continuare în Pungești, ‘pentru asigurarea unui climat de normalitate, prevenirea oricăror incidente ce pot duce la tulburarea ordinii și liniștii publice, precum și intervenția fermă în situațiile în care se încalcă legea’.

În județul Vaslui au existat în ultima perioadă mai multe proteste, unele soldate cu violențe între protestatari și jandarmi, față de intenția companiei Chevron de a trece la exploatarea gazelor de șist în regiune. Mai mulți cetățeni din comuna vasluiană Pungești au susținut că reprezentanții Jandarmeriei comit o serie întreagă de abuzuri și că oamenii nu sunt lăsați să iasă din case fără să fie percheziționați și chestionați.

Compania americană Chevron a anunțat duminică dimineață că și-a reluat operațiunile de explorare din perimetrul Siliștea, comuna Pungești, județul Vaslui, după ce sâmbăta trecută lucrările au fost sistate în urma violențelor dintre protestatari și jandarmi.

AGERPRES / (AS — autor: Marius Frățilă)

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php