Romania inconjurata de SOVINI: Manifestare antiromaneasca in Ucraina

1 388

0Deja ne-am obişnuit ca Jobbik, al treilea partid ca mărime din Ungaria, să provoace tensiuni prin declaraţii ameninţătoare, făcute chiar de pe teritoriul românesc. La fel, radicalii de la Mişcarea Naţională Bulgară consideră că România trebuie să cedeze Dobrogea şi susţin în plus şi curentul “moldovenist” din Basarabia. În est, partidul parlamentar Svoboda a organizat acum câteva zile în Cernăuţi, vechi oraş românesc aflat sub administraţie ucraineană, un protest contra bucovinenilor, consideraţi “oaspeţi” prin acele locuri. Paradoxal, doar naţionaliştii sârbi mai menţin legături de prietenie cu românii, în vreme ce autorităţile de la Belgrad sunt cele care sunt reticente în a da drepturi timocenilor.

Vineria trecută a avut loc în faţa Consulatului General al României din Cernăuţi un protest al naţionaliştilor ucrainieni de la Svoboda. Au fost scandate şi lozinci antiromâneşti precum „Voi sunteți oaspeți aici”, „Bucovina, pământ ucrainean” sau „Legea despre Ziua Bucovinei – lipsă de respect față de Ucraina!”. Pichetarea a fost organizată „în legătură cu declarațiile unor oficialități române, ce pot fi apreciate ca tentative la integritatea teritorială a Ucrainei, adoptarea legii privind declararea datei de 28 noiembrie ca Ziua Bucovinei și acordarea dublei cetățenii”.

Participanții la acțiune au protestat practic împotriva deciziei Senatului României de a declara ziua de 28 noiembrie drept Ziua Bucovinei, deoarece, în opinia naționaliștilor ucraineni, pe data de 28 noiembrie 1918 nu a avut loc Unirea Bucovinei cu România, ci “ocuparea spațiului nord-bucovinean de către armata română”, informează TOC Press. Acțiunea de protest a captat atenția unui număr mare de jurnaliști, chiar mai mare decât cel al protestatarilor, care nu erau decât 30-35 de persoane.

Partidul Svoboda a fost fondat în 1991 iar denumirea actuală datează din 2004, când s-a renunţat la titulatura de Partidul Social-Naţional al Ucrainei. În urma alegerilor regionale din 2009 şi 2010 partidul a devenit o forţă politică de luat în seamă, mai ales pe plan local. La alegerile din toamna anului 2012, formaţiunea a reuşit să intre şi în parlamentul din Kiev, obţinând peste 10 procente din voturi. Sursa: FrontPress.ro

4123

1 Comment
  1. un roman says

    De la Marx , Engels si Lenin , incoace , rusii n-au incetat o clipa sa saliveze la zona Moldovei , promitand bularilor Dobrogea si ungurilor Transilvania .Vad ca si dupa retragerea trupelor sovietice din Europa de Est , politica bolsevica continua sa instige aceste natii la sovinism si iredentism: ucrainienii, bulgarii, ungurii.Ma ingrijoreaza doua aspecte : problema Kosovo , gogorita aruncata de rusii odata si solutionata acum de americani si vanzarea masiva a terenurilor agricole din Transilvania ungurilor.Ar urma , dupa cum se vede …. mai sus , revolta nationalilor slavi si ungurilor din Romania impotriva conducerii Romaiei si cererea acestora de secesiune a Transilvaniei si Dobrogei.Vechiul si milenarul scenariu sovietic.Intrebare : ii vor sustine actualii comunisti/sociali-democrati „romani”?

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php