Preşedintele francez Francois Hollande huiduit de Ziua Armistiţiului. Poliţia face arestări

0 373
Preşedintele francez  Francois Hollande. (PATRICK KOVARIK / AFP / Getty Images)

 Preşedintele francez Francois Hollande a fost huiduit luni în timpul ceremoniei de comemorare a sfârşitului Primului Război Mondial, una dintre sărbătorile cele mai importante pentru francezi, după 14 iulie, ziua naţională.

Sute de manifestanţi au scandat „Hollande, demisia, dictatură, nu mai vrem legea ta!” la trecerea coloanei oficiale pe Champs-Elysees, după finalizarea ceremoniilor ocazionate de celebrarea a 95 de ani de la armistiţiul care a încheiat Primul Război Mondial.

Protestatarii s-au îmbrâncit cu jandarmii şi au încercat să rupă cordonul forţelor de ordine, care au reacţionat în forţă, aruncând mai multe persoane la pământ. Poliţia a arestat peste 70 de protestatari pentru „manifestaţie neautorizată” şi pentru „violenţe împotriva forţelor de ordine.”

Conform Ministrului de interne Manuel Valls, cei ce l-au huiduit pe Francois Hollande sunt „extremişti de drepta”, membri ai Frontului Naţional, simpatizanţi ai grupării Primăvara franceză, ai Renaşterii franceze. Printre ei, camerele reporterilor au filmat protestatari ce purtau „bonete roşii, simbol al luptei antifiscale în Bretania încă din secolul XVII şi protestatari ce îşi exprimau opoziţia faţă de legea care permite căsătoria între persoane de acelaşi sex.

Cei ce l-au huiduit pe Hollande „au vrut nu numai să-l atace pe preşedintele Franţei, ci au încercat să atace Franţa”, a declarat Manuel Valls.

Popularitatea lui Francois Hollande este în prezent în cădere liberă, francezii fiind nemulţumiţi de taxele mari, criza economică, şomaj, legiferarea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex şi lista nemulţumirilor poate continua.

Pe 3 noiembrie, între 15.000 şi 30.000 de manifestanţi cu bonete roşii au protestat în Franţa, la Quimper, contra ecotaxei impuse de guvern şi pentru locuri de muncă. Poliţia a făcut uz de un tun cu apă şi de grenade lacrimogene pentru a dispersa zecile de mii de manifestanţi.

de pe Epoch Times

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php