Guvernul belgian avanseaza cu planurile de legalizare a EUTANASIERII copiilor

0 311

eutanasie

Parlamentul belgian dezbate în continuare un proiect de lege al guvernului care intenţionează să extindă uzul eutanasiei la copii, la cererea acestora.

Această „evoluție” demonstrează într-un mod amar drumul care este urmat inevitabil odată ce eutanasia devine legală; un marș spre o cultură a morții cu din ce în ce mai puține restricții și justificări și în care terminarea vieții celor mai vulnerabili devine tot mai mult o normă socială acceptată. Anul trecut s-au înregistrat cu 25% mai multe eutanasii în Belgia, iar doctorii, care la început erau chemați doar să pună capăt suferinței terminale și insuportabile, omoară acum pacienți suferind de orbire, de anorexie sau de o simplă depresie.

Mai nou, iată că ținta sunt copiii. Copii care, deși în continuare nu au voie legal să fumeze, să consume alcool și să se căsătorească din cauza incapacității de exercițiu, sunt considerați de guvernul de la Bruxelles suficient de capabili pentru a decide dacă mai merită să trăiască sau nu!

Dacă proiectul va fi adoptat, Belgia va fi prima țară din lume care va permite eutanasierea minorilor. Partidul Socialist, la putere, care susține proiectul, intenționează să permită de asemenea eutanasierea pacienților aflați în incapacitate mentală din cauza bolilor degenerative precum demența senilă. Propunerea este criticată de principalele partide de opoziție, Creștin-Democrații și Flamanzii, însă șansele acestora de a împiedica adoptarea legii sunt reduse.

În 2013 în Belgia au fost eutanasiate 1.432 de persoane, față de 235 în primul an de după legalizare.

Președintele Institutului pentru Demnitate Umană, Luca Volontè, a declarat cu referire la această situație: „Cel mai important principiu al doctorilor a fost odată ‘să nu faci rău.’ (primum non nocere, regula numărul unu a bioeticii, n. red. CV). Însă experiența Belgiei este o respingere indiferentă a acestui etos, iar rețeta preferată pentru cei mai vulnerabili devine, din ‘îngrijire’, ‘ucidere’. Odată ce societatea acceptă principiul morții ca fiind un curs acceptabil al tratamentului, este doar o problemă de timp până ce toate restricțiile impuse acestui principiu sunt diminuate și îndepărtate. Eutanasierea copiilor este cea din urmă, cea mai tragică evoluție a acestei logici nihiliste, defectuoase.” 

                                                                                                                                                                                                        De pe Cultura Vietii

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php