LUPTELE DE LA PUNGEȘTI. Măcelul din Vaslui. Primele victime ale represiunii USL-iste. | VIDEO – FOTO

0 705

 Jandarmii au intervenit în forță împotriva țăranilor, la Pungești

DSC_4927

Acum la Pungesti!

DSC_4971Țăranii din Pungești protestează împotriva amplasării primei sonde Chevron

 Situatii incredibile în comuna Pungesti. Jandarmii sunt acuzati cã au lovit un bãtrân care era sufletul rezistentei anti-Chevron, Costicã Spiridon. Bãtrânul a fost lovit de un jandarm, care a fost ascuns de colegii sãi, sustine fiica acestuia.

 “L-au târât dintr-o baltă și l-au lăsat cinci minute fără niciun ajutor medical. Am văzut cum l-a lovit un jandarm”, – a tipat fiica bãtrânului.

 Alte trei persoane au nevoie de îngrijiri medicale, acuzând diverse afectiuni, în fata brutalitãtii jandarmilor. Desi se credea cã a murit, bãtrânul Spiridon a fost readus la viatã, însã este în stare gravã. Drumul judetean spre Pungesti este blocat de politie, la cererea Jandarmeriei.

 

VIOLENȚE LA PUNGEȘTI

VIDEO 1

Untitled

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VIDEO 2

Untitled 1

 

 

 

 

 

 

 

Costică Spiridon, un localnic cu suflet

 Unul dintre cei mai activi localnici, Costicã Spiridon a adus protestarilor mere si pâine. Asearã acesta a adus si un generator pentru a face luminã în corturile improvizate la margina terenului, unde Chevron vrea sã instaleze sonda. Starea de spirit este bunã în rândul oamenilor. Numãrul lor a crescut. A ajuns la 500. De partea cealaltã, angajatii firmei MIF, societate de constructii sub contract cu Chevron pentru amenajarea platformei, au cedat psihic.

 „Stãm de trei zile si dormim în câmp. N-am primit încã ordin sã ne pornim la lucru. Dar dupã cum e treaba aici, mai bine ne-am retrage”, – a spus unul dintre muncitorii veniti de la Tg. Mures. Si firma de pazã adusã de Chevron, SSG a renuntat la serviciile celor zece oameni din Pungesti, preferând sã angajeze altii din Vaslui.

 GALERIE FOTO: VIOLENȚE LA PUNGEȘTI

 

ABUZ AL AUTORITĂȚILOR: AU BLOCAT DRUMUL CĂTRE PUNGEȘTI

pungesti tarani arestati

 Jandarmii au blocat drumul care duce la locul protestelor. Se încearcã, astfel sã împiedice si alti protestatari sã ajungã la Pungesti. Drumul este blocat în dreptul satului Armãsoaia la aproximativ 600 de metri de locul protestelor! Subprefectul Puicã prezent acolo a refuzat sã comenteze acest abuz!

 APEL CĂTRE VASLUIENI: VENIȚI LA PUNGEȘTI

 Prefectura a transmis jadarmeriei sã foloseascã forta pentru a dispersa oamenii de la Pungesti care se opun intrãrii utilajelor pe terenul destinat instalãrii sondei. În aceste conditii protestatarii din Pungesti roagã vasluienii si pe toti cei din împrejurimi sã li se alãture cât mai urgent!

 Sursa: VremeaNoua.ro

 vremea-noua

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php