RĂSCOALA de la Pungești – Țăranii au făcut BARIERĂ VIE împotriva utilajelor Chevron

3 551

ISJ-Vaslui-600x360
Chevron s-a pus pe treabã la Pungesti. Dis de dimineatã (n.r.- 14.oct.2013), lucrãtori ai companiilor implicate, Chevron, Dafora, MIF SA Târgu Mures, firma care va executa lucrãrile de infrastructurã, ori SGG, firma de pazã, au fost prezenti pe perimetrul de la Silistea, acolo unde vor fi amplasate primele sonde de explorare a gazelor de sist. Imediat, sãtenii din Silistea si Armãsoaia au sãrit pentru a protesta împotriva acestei initiative, în scurt timp stârngându-se peste 300 de persoane care protestau împotriva exploatãrii gazelor de sist la ei în comunã. Ulterior, acestora li s-au alãturat protestatari din Bârlad, Iasi sau Galati, care nu sunt de acord cu metoda fractionãrii hidraulice pentru extragerea gazelor de sist.

În timp ce sute de persoane protestau, chiar în dreptul perimetrului împotriva deciziei luate de guvernanti, de a permite explorarea gazelor de sist, reprezentantii si lucrãtorii companiilor implicate în aceastã operatiune, si-au vãzut linistiti de treabã. În tot acest timp, utilajele erau în pozitia de asteptare, undeva la marginea judetului, pregãtite pentru a intra în actiune odatã cu plecarea protestatarilor.

Locuitorii comunei Pungești nu cedează

Protestatarilor din comunã li s-au alãturat si altii din Bârlad, Vaslui si Iasi. Împreunã sunt decisi sã stea toatã noaptea pentru a bloca utilajele sã ajungã la terenul pe care urmeazã sã fie instalatã sonda. La ora 21 erau aproximativ 200 de oameni hotãrâti sã facã un lant uman în calea utilajelor. De mentionat cã acestea sunt parcate la câtiva kilometri, în curtea fratelui vicepresedintelui Consiliului Judetean Vaslui.

de pe stareanatiunii.com

3 Comments
 1. Ion Olaru says

  In anul 1907 rascoala taranilor a inceput la Flamanzi, judetul Botosani, in anul 2013 rascoala taranilor a inceput la Pungesti, judetul Vaslui. Botosani si Vaslui sunt cele mai sarace zone ale Romaniei si Uniunii Europene.

 2. Marin Igas says

  Este de neanteles comportamentul romanilor in fata pericolelor distrugerii mediului natural prin explorarea si exploatarea gazelor de sist si prin cianurarea celor 42 Ha de la Rosia Montana. Francezii si polonezii au reusit sa invinga monstrul, noi ne lasam batuti. Cred ca numai fortele de dreapta reunite ar schimba sensul nociv al actualei guvernari.

  1. Ina says

   Nu trebuie forte de dreapta, stanga mijloc sau altceva, ci trebuie noi romanii sa fim uniti. Va rog nu mai faceti grupulete. Pastrati.le daca va ajuta ptr a va intari, insa nu cred ca la ora actuala o grupare de dreapta este cu suflet ortodox adevarat. E nevoie de putina cugetare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php