„Rusia împiedică soluționarea conflictului transnistrean.” Declaraţie oficială a unui oficial ucrainean.

0 1.125

„Rusia împiedică soluționarea conflictului transnistrean”, a declarat fostul ministru de Externe al Ucrainei, acum deputat în Rada Supremă din partea partidului „Batkivșcina”, Boris Tarasiuk.

„Transnistria nu este, nu a fost și nu va fi un jucător independent”, a mai declarat Tarasiuk în cadrul unei mese rotunde de La Kiev cu tema „Rolul Ucrainei în soluționarea conflictelor prelungite”.

De asemenea, acesta a subliniat că „lipsa de voință politică din partea Rusiei împiedică soluționarea conflictului transnistrean”.

„În istoria tuturor conflictelor, de cauzele izbucnirii lor se face vinovată Federația Rusă. Conflictele din Transnistria, Abhazia, Osetia de Sud și Nagorno-Karabah au caracteristicile sale particulare, dar trăsătura lor comună este existența unei de a treia părți, a unui jucător care este autorul și sursa tuturor acestor conflicte, este vorba de Federația Rusă. Fără participarea activă a serviciilor secrete ruse nu ar apărea conflicte pe teritoriul Moldovei, Georgiei, sau Azerbaidjanului. Și Rusia, din păcate, nu renunță la acest rol”, a mai adăugat Tarasiuk.

Totodată, Tarasiuk a declarat că Ucraina are o experiență pozitivă în rezolvarea unor astfel de conflicte, aducând exemplul Crimeii. „Spre deosebire de alte țări, unde aceste conflicte au devenit prelungite, în Crimeea problemele au fost rezolvate la masa negocierilor”, a subliniat fostul Ministru de Externe al Ucrainei.

Sursă: Viorica Joita,  NR2.ru

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php