Deputat român: „Să dăm foc Europei. E datoria noastră să ne unim cu Republica Moldova”

1 1.773

Deputatul social-democrat din România, Cătălin Croitoru, a şocat miercuri, la dezbaterea “200 de ani de la primul rapt al Basarabiei de către Rusia” printr-o serie de declaraţii tăioase, preluate de majoritatea publicaţiilor din ţară. Acesta s-a declarat un adept înfocat al unirii celor două state româneşti, chiar în ciuda Uniunii Europene.

“Nu vom reuși unirea până când nu vom crea o masă critică de români care să susțină acest lucru, vom realiza acest lucru doar atunci când vom striga suficient de tare, când vom pune piciorul în prag. Trebuie să ne impunem dreptul, nu trebuie să așteptăm mila Uniunii Europene. Nu aș fi vrut să iau cuvântul la această dezbatere, pentru că nu aș vrea să îi dăm foc Europei cu ceea ce am în suflet. Dar va trebui să îi dăm foc, pentru că nu trebuie să fim umili, e de datoria noastră să o facem”, a declarat Croitoru în cadrul dezbaterii desfăşurate în sala Constantin Stere din Parlamentul României.

La dezbaterea academică au participat o serie de istorici, jurnalişti, analişti, parlamentari, reprezentanţi ai autorităţilor, diplomaţi, reprezentanţi ai societăţii civile şi studenţi de pe ambele maluri ale Prutului.

Sursa: FrontPress

1 Comment
  1. karaganda says

    v-ati gandit ca dincolo de prut asteapta cateva divizii sovietice in civil? lasati entuziasmul ca dam de necaz din fanfaronada

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php