În Marea Britanie se poate interzice folosirea în public a crucilor creştine. Biserica Ortodoxă Rusă acuză Marea Britanie de CREŞTINOFOBIE

0 391

Iată ce aflăm din articolul BISERICA ORTODOXĂ RUSĂ ACUZĂ MAREA BRITANIE DE CREŞTINOFOBIE:

Biserica Ortodoxă Rusă şi-a exprimat uimirea faţă de hotărârea autorităţilor din Marea Britanie de a interzice folosirea în public a crucilor creştine.

Totodată, Biserica Rusă a caracterizat ca „neliniştitoare” această hotărâre, dar nu a omis să comenteze libertatea care există pentru celelalte culte.

„Hotărârea aceasta nu exclude posibilitatea ca pe viitor, în Europa, să se solicite şi eliminarea crucilor de pe cupolele bisericilor”, a menţionat reprezentantul Bisericii Ruse.

În final a numit această hotărâre a autorităţilor britanice o manifestare a creştino-fobiei, fapt care „dovedeşte sugestiv respingerea de către Europa a identităţii sale autohtone”.

TRADUCERE http://acvila30.wordpress.com, SURSA ROMFEA.GR

Iată şi ce aflăm din articolul Două femei reclamă statul britanic la CEDO, după ce le-a fost interzis să poarte crucifixuri la serviciu:

Două britanice au reclamat guvernul ţării la CEDO pe motiv că nu a luat nicio măsură atunci când au sesizat că au fost private de dreptul de a purta însemnul crucii la locul de muncă, scrie The Telegraph.

Nadia Eweida şi Shirley Chaplin susţin că au fost discriminate de angajatorii lor- o companie aeriană, respectiv o clinică medicală, atunci când li s-a interzis să poarte simbolul credinţei creştine la vedere. Femeile au solicitat Guvernului să reglementeze limitele în care se poate manifesta libertatea religioasă, în baza Articolului 9 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.

“Orice persoană are dreptul la libertatea de gândire, de conştiinţă şi de religie; acest drept include libertatea de a-şi schimba religia sau convingerea, precum şi libertatea de a-şi manifesta religia sau convingerea în mod individual sau colectiv, în public sau în particular, prin cult, învaţământ, practici şi îndeplinirea ritualurilor”, se arată în articolul invocat de cele două femei.

Răspunsul primit din partea guvernanţilor a fost bazat pe argumentul că purtarea cruciii “nu este o regulă de manifestare a credinţei”, aşadar nu poate intra sub incidenţa Articolului 9.

Avocaţii celor două femei susţin că oficialii britanici deformează conceptul de manifestare a credinţei religioase atunci susţin că aceasta trebuie să includă numai practicile şi ritualurile obligatorii. Chiar dacă purtarea cruciuliţei nu este obligatorie în cazul creştinilor, ea rămâne o practică de manifestare a credinţei, deci trebuie protejată de Articolul 9.

Avocaţii au mai spus şi că alte culte religioase, precum islamismul beneficiază de mai multă protecţie din partea Guvernului, întrucât aceştia au dreptul să umble cu capul acoperit sau să poarte însemne ale credinţei lor.

Dacă se dovedeşte că drepturilor lor au fost încălcate Guvernul va fi obligat să schimbe legea, astfle încât să precizeze concret până unde merg drepturile şi libertăţile de manifestare religioasă.

Atitudinea autorităţile a fost percepută de către Biserică ca o interzicere a simbolului crucii care nu uită să critice nici posibila liberalizare a căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex. Episcopul romano-catolic de Canterbury s-a revoltat pentru faptul că ministerele şi curţile de apel încearcă să impună reguli creştinilor.

Sursă: Saccsiv’s Weblog

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php