Suntem unici! Nicio ţară din UE nu a redus salariile bugetare cu 25%.

0 575
Romania a fost singura tara din UE care a aplicat o reducere a salariilor bugetarilor cu 25%, dar nicio alta tara din UE nu a inregistrat o crestere cu 120% a cheltuielilor publice cu personalul, a declarat miercuri guvernatorul BNR Mugur Isarescu.
„Inainte de 2008 am avut o crestere cu 120% a cheltuielilor cu salarii in Romania. Aud ca nicio tara din Europa n-a redus salariile cu 25%, dar va intreb daca exista vreo tara in care salariile au crescut cu 120%”, a aratat Isarescu, conform hotnews.ro.

Oficialul bancii centrale a amintit ca inainte de criza toti politiceni argumentau cresterile salariale prin faptul ca „bugetarul roman, ca sa nu fie corupt, trebuie sa fie mai bine platit”.

„Nu stiu daca acum este mai putin corupt (bugetarul – n.r.). Si asta n-ar fi fost o problema, dar s-a suprapus cu un plus de 200.000 de noi bugetari”, a continuat Isarescu, potrivit dailybusiness.ro.

Guvernatorul BNR a aratat ca tara cu cea mai mare crestere a salariului real din Europa ultimilor 30 de ani a fost Grecia, desi economia acestei tari nu permitea o imbunatatire atat de consistenta a nivelului de trai, informeaza zf.ro.

Guvernul a redus in vara anului 2010 salariile din sectorul public cu 25%, a crescut TVA de la 19% la 24% si a taiat cu 15% majoritatea ajutoarelor sociale, pentru a reduce deficitul bugetar in conformitate cu acordurile semnate cu FMI si Comisia Europeana.

De la inceputului anului trecut, salariile in sectorul public au fost majorate cu 15%.

Sursa: 9AM
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php