Jobbik acuză evreii că ar “cumpăra Ungaria”

0 729

Responsabilul pentru relaţii externe al partidului naţionalist maghiar Jobbik a negat Holocaustul şi a susţinut că evreii colonizează Ungaria, într-un interviu acordat publicaţiei Jewish Chronicle. În interviul care a apărut în ziarului evreiesc din Londra, considerat de redactori ca fiind “şocant”, Marton Gyongyosi a mai declarat că tratamentul pe care Israelul îl aplică palestinienilor este similar cu “sistemul nazist”. Gyongyosi, un vorbitor fluent de limbă engleză, s-a întrebat retoric dacă cifra de 400.000 de evrei deportaţi şi ucişi de trupele maghiare sau cu complicitatea Ungariei în timpul celui de al doilea război mondial chiar au fost omorâţi cu adevărat. “A devenit o afacere fantastică jonglatul cu cifrele astea”, a declarat oficialul Jobbik.

Acesta a mai atras atenţia asupra faptului că în spatele afacerilor israeliene din Ungaria s-ar afla un plan ascuns de “cumpărare a ţării”. El a făcut referire şi la un discurs controversat din 2007 al premierului israelian Shimon Peres prin care acesta declara că statul sionist ar cumpăra ţări precum Ungaria, România sau Polonia. “Evreii caută să construiască în afara Israelului. Este un fel de expansiune în folosul lor. Dacă Peres susţine colonialismul, este natural atunci ca oamenii să simtă că evreii nu sunt bineveniţi aici”, a spus Gyongyosi.

Anul trecut, mai mulţi evrei din Chicago au dat în judecată compania de căi ferate a Ungariei pentru complicitate în transportarea evreilor în lagărele de concentrare germane. Acest lucru a provocat furia reprezentantului Jobbik care a declarat că “aceşti ahtiaţi după bani se joacă cu focul”.

Când un ziarist de la publicaţia evreiască l-a întrebat ce părere are despre faptul că Ungaria ar putea să fie nevoită să-şi ceară scuze oficiale pentru rolul jucat în Holocaust, Gyongyosi a răspuns că “eu ar trebui să îmi cer scuze pentru ce s-a întâmplat în urmă cu 70 de ani? Mi se aminteşte asta în fiecare oră. Să trecem odată peste asta, pentru Dumnezeu. Această întrebare mi se pare scandaloasă”.

În tot acest timp partidul naţionalist maghiar îşi consolidează legăturile cu Iranul. Această apropiere a fost constatată şi în luna ianuarie a anului trecut când liderul Jobbik a declarat că “Ungaria este poarta către Occident a Iranului”.

“Iranul este în centrul Orientului Mijlociu, o axă pe care Israelul şi SUA încearcă să o subjuge şi să o controleze. Iranul este o ţară extrem de paşnică şi nu a început niciodată un război, spre deosebire de Israel care a declarat război tuturor vecinilor”, consideră responsabilul pentru relaţii externe al Jobbik. În opinia acestuia Israelul ar mai fi fost fondat de “terorişti” şi astăzi ar funcţiona după “un sistem nazist”. “Priviţi la Lieberman [Nota FrontPress: Ministrul de externe al Israelului, născut în Chişinău]. Nu e cu nimic diferit de Goebbels [Nota FP: Ministrul propagandei în cel de al Treilea Reich]. Este un nazist în toată regula”, a adăugat acesta.

Referindu-se la cauza palestiniană, Gyongyosi a condamnat politica Israelului din Fâşia Gaza şi Cisiordania. El a acuzat împuşcarea civililor de către trupele de ocupaţie, inclusiv femei şi copii, şi s-a declarat şi împotriva zidului de securitate construit de Israel, care ar fi de fapt un “zid al apartheidului”. Tocmai din aceste cauze, oficialul Jobbik crede că “evreii nu au dreptul să vorbească despre ce s-a întâmplat în cel de al doilea război mondial”.

Comunitatea evreiască din Ungaria se ridică la cifra de 150.000 de persoane. Pe de altă parte, Alianța Tinerilor de Dreapta – Mișcarea pentru o Ungarie mai bună (Jobbik) a obţinut în urma alegerilor generale din 2010 un număr de 47 de parlamentari. La nivel european partidul are strânse legături cu Frontul Naţional din Franţa, partidul Flamura Tricoloră din Italia, Naţional-Democraţii din Suedia sau Partidul Naţional Britanic. După alegerile europarlamentare din 2009, Jobbik a obţinut aproape 15 procente din totalul voturilor exprimate, revenindu-i 3 locuri în Parlamentul European.

Sursa: FrontPress.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php