Maşina timpului există! Astăzi la Tiraspol lumea s-a întors în urmă cu peste 20 de ani, în plină perioadă sovietică (GALERIE FOTO)

0 773

Transnistria, regiune separatistă rusofonă din Republica Moldova, a sărbătorit astăzi 21 de ani de la proclamarea “independenţei”. În piaţa centrală din capitală a avut loc şi celebra paradă militară, organizată după model sovietic, până la cel mai mic detaliu.

 

De 21 de ani, regiunea separatistă este condusă de Igor Smirnov, iar în luna decembrie urmează să aibă loc noi alegeri prezidenţiale, nerecunoscute pe plan internaţional. Pentru prima dată, potrivit presei din regiune, Smirnov are un opozant serios – preşedintele Sovietului Suprem (legislativul), Anatoli Kaminski.

Transnistria, fâşie de pământ între Nistru şi Ucraina, este privită la nivel internațional ca o regiune a Moldovei, dar în fapt și-a declarat independența în data de 2 septembrie 1990, sub numele de “Republica Moldovenească Nistreană”, cu capitala la Tiraspol. Acest lucru a dus la tensiuni în regiune şi chiar la un război, în 1992, în urma căruia şi-au pierdut viaţa aproximativ 1.500 de persoane. Conform recensământului din 2004, 32 la sută din locuitori s-au declarat români sau moldoveni, dintr-un total de peste 550.000

Sursa: FrontPress.ro

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php