Acuzație dură: Americanii vor să destabilizeze zona euro

2 578

Acuzație dură: Americanii vor să destabilizeze zona euro

Share

Laurence Parisot, președintele “The Mouvement des Entreprises de France” (MEDEF), a adus o acuzație foarte dură la adresa presei americane și liderilor americani de opinie despre care a spus că își doresc destabilizarea zonei euro.

“Dificultățile zonei euro sunt orchestrare de Statele Unite pentru a destabiliza”, spune Parisot într-un interviu publicat de Le Figaro.

Șefa patronatului francez a explicat faptul că presa americană, care este foarte citită de analiști și investitori, publică anunțuri dramatice, ceea ce denotă o dorință a americanilor de destabilizare a zonei euro.

Noua armă de distrugere: declarația șoc

Un rând scris de Roubini pe twitter este receptat de aproape 80.000 de oameni, care la rândul lor pot trimite mesajul la alte sute de mii de followers. O afirmație seacă a lui George Soros apare în toată presa economică și de știri din lume.

Cu toate că știu că sunt voci autorizate și care se pot face auzite pe tot globul, nu se feresc să afirme lucruri grele și care, mai ales, pot fi interpretate. Opiniile lor influențează investitorii tocmai pentru că sunt lideri de opinie de talie mondială. Deși ar putea să-și îndulcească mesajele, nu o fac, iar apoi tot ei spun că ei sunt cei care au avut dreptate.

“Capitalismul se află într-un punct critic”, “Marx a avut dreptate”, “Grecia va da faliment”, “Moneda euro ar putea dispărea”, sunt doar câteva din afirmațiile făcute de Nouriel Roubini, profetul crizei. Însă el nu este singurul care face afirmații abrupte.

Greenspan: Moneda euro cade

Ultima lovitură este cea a fostului șef al Fed Alan Greenspan, care a declarat într-un interviu pentru Bloomberg că moneda euro se prăbușește, ceea ce va aduce cu sine dificultăți pentru sistemul bancar.

“O lipsă a încrederii va aduce daune colaterale băncilor”, spune Greenspan, însă lipsa de încredere se adâncește și mai mult atunci când afirmațiile negative se înmulțesc și se perpetuează tot mai mult.

Sursa: www.mediafax.ro

2 Comments
  1. Dennis Train says

    he web site was how do i say it… relevant, finally something that helped me. Many thanks

  2. Haine de firma says

    Buna tuturor. Va urmaresc de ceva vreme posturile si discutiile si am tinut sa va spun ca apreciez ceea ce faceti, pentru mine informatiile sunt interesante si maniera in care le furnizati, de asemeni. Multa bafta!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php