Rusia deranjată de o întrunire a veteranilor SS din Estonia (VIDEO)

0 482

Rusia deranjată de o întrunire a veteranilor SS din Estonia (VIDEO)
Federaţia Rusă a cerut marţi Occidentului să raspundă ”adunării ilegale a veteranilor de război nazişti din Estonia” care “instalează ideile neonazismului, xenofobiei şi rasismului în rândul tineretului”, relatează Ria Novosti.
Întâlnirea de sâmbătă a membrilor Diviziei a 20-a SS în nord-estul Estoniei a provocat proteste vehemente din partea Moscovei, prin vocea Ministerului de Externe.
“Complicitatea criminală a autorităţilor estone în organizarea unor asemenea evenimente nu ar trebui să treacă neobservată de partenerii Estoniei din Uniunea Europeană şi NATO, şi nici de organizaţiile internaţionale speciale”, a declarat Ministerul rus de Externe într-un comunicat.
Aflat în vizită în Statele Unite săptămâna trecută, premierul eston Andrus Ansip a spus că aceste reuniuni “nu au nimic a face cu ideologia nazistă”.
Următoarea întâlnire a veteranilor este programată pentru 3-6 august.
Divizia a 20-a SS a fost o unitate estoniană de infanterie, parte a Waffen SS, creată în luna mai a anului 1944 şi care a luat parte la mai multe bătălii împotriva Armatei Roşii, spre sfârşitul celui de al doilea război mondial. Sursa: FrontPress.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php