Statele Unite au debarcat trupe, tancuri și transportoare blindate în portul Constanța

1 449

O navă de transport aparținând Forțelor Navale ale Statelor Unite a acostat în portul Constanța pentru a aduce în România o nouă serie de militari, însoțiți de mașini blindate.

Aflată pentru prima dată în Marea Neagră, nava militară de transport rapid USNS Carson City, aparținând Forțelor Navale americane (US Navy), a acostat, în această săptămână, în portul Constanța.

Nava americană a ajuns la Constanța după ce a traversat Marea Neagră, venind din Georgia.

La Constanța, la data de 24 august, de pe nava USNS Carson City au fost debarcați militari însoțiți de tancuri Abrams și de alte vehicule blindate, aparținând Forțelor Terestre americane din Europa.

Militarii americani fac parte din Batalionul 2 al Brigăzii 1 Blindate.

Nava Carson City are în dotarea proprie doar armament ușor, cu rol defensiv, dar prezența ei în Marea Neagră simultan cu o altă navă militară americană, distrugătorul Carney, sugerează că „NATO își sporește puterea militară în apropierea Rusiei”, a declarat Jim Holmes, profesor de strategie la Colegiul Naval de Război al SUA, citat de revista militară americană Stars and Stripes.

Înainte să ajungă la Constanța, nava Carson City debarcase militari și vehicule blindate în Georgia, pentru exercițiul „Noble Partner”.

Carson City este prima navă militară de transport rapid trimisă de SUA în estul Europei.

 

sursa: România Liberă

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php