Marius Oprea îl dă în judecată pe Tismăneanu: „Antisemit este o acuzaţie prea grea ca să o trec cu vederea”

7 1.327

oo-320x200Istoricul Marius Oprea anunță că îl va acționa în judecată pe profesorul Vladimir Tismăneanu după ce acesta l-a acuzat de antisemitism.

 Tismăneanu a intrat recent într-o altercație cu Oprea, după ce a scris recent un articol în care vorbește despre „prăbușirea morală” a istoricului. La rândul său, Oprea îl acuză pe politolog pentru moștenirea lăsată la IICCMER..

„În ceea ce priveşte conflictul mai vechi pe care îl are cu Vladimir Tismăneanu, Marius Oprea va apela, în cele din urmă, la justiţie. „După ce preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat pe Octav Bjoza (n.r. – preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici), eu i-am luat apărarea lui Bjoza deoarece a fost acuzat că a împărtăşit idealurile Mişcării Legionare. În consecinţă, mi-am «luat-o» de la Tismăneanu, care m-a făcut antisemit. O să-l dau în judecată pe Tismăneanu, pregătesc deja plângerea penală. Antisemit este o acuzaţie prea grea ca să o trec cu vederea. Dacă mă făcea hoţ, bandit, ticălos, beţiv, mincinos, orice, aia era. Îl făceam şi eu pe el! Pentru aşa ceva, nu te apuci de un proces. Dar a fi considerat antisemit şi a nu răspunde acestei acuzaţii este autoincriminare”, a declarat Marius Oprea pentru ziarulring.ro.

„Acuzaţia lui Vladimir Tismăneanu este gravă şi va trebui să o probeze”, a adăugat Marius Oprea.

SURSA: DCNews

7 Comments
 1. Dan Paval says

  Domnule Marius Oprea,

  Cu niste ani in urma a fost un process in USA de „anti-Semitism”. Un „evreu” askenaz (khazar) asa cum este si Tismaneanu, l-a chemat in judecata pe un American care l-ar fi facut in public jidan! „Evreul” a cerut daune morale de 500.000 $ pentru „jignirea publica” adusa lui. Americanul NU era chiar oricine si uite asa s-a prezentat in fata judecatorului cu un CEC de 500.000 $ spunind:

  „Acest CEC este pentru „defaimarea” lui Itzic pe care l-am pregatit sa I-l dau, dar NU inainte ca el sa-mi demonstreze ca este SEMIT! Daca NU imi demonstreaza, atunci il voi actiona eu in judecata pentru a ma lamuri de ce m-a adus aici!: ii voi cere 1.000.000 $ daune morale!”
  Ce s-a intimplat? Itzic a taiat-o din sala de judecata, iar judecatorul a inchis cazul!

  Domnule draga,

  Jidanii de la noi sunt „evrei” NUMAI dupa religie! Ei sunt neam turcic!; asadar NU sunt semiti! Puteti gasi zeci si zeci de dovezi pe YouTube legate de aces adevar (…).

  Legea „Big Brother” este impinsa cu putere de catre „evreii” sionisti, deoarece tot mai multa lume este constientizata despre aceasta minciuna uriasa a acestor Lacuste Mondiale! Le e frica de moarte, deoarece intr-o zi omenirea se va ridica – cu mic cu mare – impotriva lor! ASTA ESTE LEGEA BIG BROTHER!

  Aveti rabdare si uitati-va la aceste filme de mai jos:

  https://www.youtube.com/watch?v=kJzBSZqCkuI&list=PL9tF3Bm0bxv0cuaJ5QsyQnRKwJvMbgp4G&index=1

  https://www.youtube.com/watch?v=SMR5XsiSsfs&feature=youtu.be

  Poate le copiati, deoarece riscul este foarte mare sa dispara si de pe internet!

 2. […] „În ceea ce priveşte conflictul mai vechi pe care îl are cu Vladimir Tismăneanu, Marius Oprea va apela, în cele din urmă, la justiţie. „După ce preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat pe Octav Bjoza (n.r. – preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici), eu i-am luat apărarea lui Bjoza deoarece a fost acuzat că a împărtăşit idealurile Mişcării Legionare. În consecinţă, mi-am «luat-o» de la Tismăneanu, care m-a făcut antisemit. O să-l dau în judecată pe Tismăneanu, pregătesc deja plângerea penală. Antisemit este o acuzaţie prea grea ca să o trec cu vederea. Dacă mă făcea hoţ, bandit, ticălos, beţiv, mincinos, orice, aia era. Îl făceam şi eu pe el! Pentru aşa ceva, nu te apuci de un proces. Dar a fi considerat antisemit şi a nu răspunde acestei acuzaţii este autoincriminare”, a declarat Marius Oprea, titrează Buciumul. […]

 3. mosu says

  trebuie luata atitudine fata de acesti urmasi ai apostolilor lui stalin-asa erau denumiti in ziarul Adevarul-acesti veruci,veruci,un fel de negi genital prolific,benigna mucoaselor.Am observat ca acesti urmasi ai celor care au bolsevizat Romania,au o ura viscerala fata de tot ce inseamna roman, national si patriotism.Au si aliati puternici in cei care au devalizat Romania .Domnule Oprea-poate sunteti anti arab ,ca si aia sunt semiti-mai stii ce corcitura ii si puiul de bolsevic.

 4. marian iliescu says

  Semit … vine de la Sem ,unul din cei trei copii ai Patriarhului Noe . Evrei …vine de la Eber , unul din semintia lor.Ei au fost poporul ales , au primit Vechiul Testament .Dar a venit Fiul lui Dumnezeu , Iisus Hristos si l-au ucis .Evreei se numesc acum jidani ,de la Talmud :tob sebegoim harog=pe cel mai bun dintre goimi , omoara-l.Noi crestinii ,drept credinciosii suntem goimii. Vor inca razbunare lacustele.Vor sa-l rastigneasca din nou pe Hristos ,vor sa-l ratigneasca continuu si pe noi la fel . Dar fereasca-i Dumnezeu de mania Lui !!!

 5. marian iliescu says

  Este adevarat domnule general-locotenent
  Florian Coldea ca evreul Vladimir Tismaneanu este general-maior (r) cu doua
  stele in cadrul Serviciului Roman de Informatii si Ioana Petrescu, fiica unui
  colonel in rezerva din cadrul D.I.E (S.I.E), a fost trimisa in Statele Unite
  sa-l monitorizeze pe Volodea?

  Este adevarat domnule general-locotenent
  Florian Coldea ca informatia despre Ioana a
  plecat dintr-un birou al SRI-ului catre o sucursala a CIA din Baltimore?

  Este adevarat domnule general-locotenent
  Florian Coldea ca Ioana a fost la un pas sa isi piarda viata in Statele Unite
  Vezi Comisarul.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php