Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice va derula în perioada 9 februarie – 15 martie concursul național de creație Locuri ale memoriei în localitatea ta.

1 661
locuri_ale_memoriei_bigConcursul reprezintă prima etapă a proiectului Memorie Locală – Memorie Națională inițiat de IICCMER. Prin acest proiect IICCMER își propune să ofere metode alternative de înțelegere a istoriei comunismului la nivel local și național. Cadrul de desfășurare este prilejuit de programul Ministerului Educației și Cercetării Științifice Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!.

Concursul se adresează elevilor din clasele IX-XII din unitățile de învățământ din România care aparțin de Ministerul Educației și Cercetării Științifice. Concursul își propune ca printr-un exercițiu de creativitate să atragă interesul elevilor asupra cunoașterii și studierii istoriei regimului comunist din România. Concursul de creație are ca scop îndreptarea atenției tinerilor liceeni către istoria comunismului. Prin identificarea și cercetarea unor locuri care au legătură cu istoria comunismului, tinerii implicați vor ajunge să cunoască însemnătatea acestora, modul în care erau folosite unele dintre ele în perioada comunistă precum și ce reprezintă astăzi pentru comunitate. Totodată vor putea afla și felul în care în ultimii 25 de ani societatea s-a raportat la trecut, prin marcarea acestor locuri cu semnificație istorică (monumente, plăci comemorative etc.)

În urma concursului vor fi desemnate 5 echipe câștigătoare. Premiul constă în participarea echipelor câștigătoare (elevi și profesorul coordonator) la o tabără organizată la Făgăraș, județul Brașov, în perioada 6 – 9 aprilie 2015, în cadrul programului Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”. Cheltuielile de transport, cazare, masă vor fi asigurate de către organizatori. Programul celor 4 zile va conține activități culturale și sociale, de team building, cercetare de teren, workshopuri, prelegeri, vizionări de filme etc., după un calendar care va fi anunțat ulterior.

Fise Inscriere
pdf descarcă document (Word)

Regulament
pdf descarcă document (Word)

Sursa: IICCR.RO
1 Comment
  1. Dan Paval says

    EXCELENTA INITIATIVA!

    Aveti grija ca Tismaneanu or sa va faca iara „antisemiti”!
    Pai daca mergeti tot asa, va afla de la vladica la opinca ca ei KHAZARII („evreii” askenazi) au faurit comunismul, l-au adus is in tara apoi, iar acum ne-am pricopsit si cu comunismul ALBASTRU; adus ce-i drept de data asta de peste ocean…

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php