În doar 5 zile, ucrainenii au pus la pământ 180 din monumentele lui Lenin

1 600

Lenin, coborât de pe piedestal la Bucureşti. Piaţa Scânteii 5 martie 1990 (ANDRE DURAND / AFP / Getty Images)

Abia scăpaţi de regimul pro-Rusia condus de Viktor Ianukovici, ucrainenii au dărâmat 180 din monumentele lui V. I. Lenin, inventatorul terorismului de stat, în numai cinci zile, conform Euro Maidan PR.

Cele 180 de monumente dărâmate între 20 şi 25 februarie însumează un număr mai mare de statui demolate decât în toată perioada de independenţă a Ucrainei.

„Căderea lui Lenin”a început pe 8 decembrie, la scurt timp după startul protestelor anti-guvernamentale din Kiev, timp în care au fost demolate 206 statui.

Recordul maxim de statui dărâmate într-o singură zi pe întreg teritoriul ţării a avut loc pe data de 22 februarie, ziua în care Ianukovici a fugit din Kiev, fiind distruse 89 de monumente.

Regiunile în care au fost distruse cele mai multe statui sunt Khmelnitski, din vestul ţării, cu 35 de statui, şi Cherkasy, din centrul ţării, cu 20 de monumente dărâmate.

Anul acesta s-au împlinit 90 de ani de la moartea lui Lenin, fondatorul URSS, cunoscut drept cel care a inventat terorismul de stat şi lagărele de concentrare. De asemenea este şi inventatorul leninismului, o ideologie care cerea măsuri fără limită (mergând deseori la genocid) pentru a asigura rezultatul căutat de marxişti – o societate fără valori, fără tradiţii, bazată pe ură de clasă.

Ucraina nu-i va uita niciodată pe cei 1,8 milioane de ucraineni deportaţi de URSS la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial sau Holodomorul – ”Foametea ucraineană” în care au murit aproximativ 7 milioane de ucraineni, în mare parte de foame sau sub gloanţele NKVD-ului, prin ordinele succesorului lui Lenin, Iosef Visarionovici Stalin.

via Epoch-Times Romania

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php