Harașo democrație! Putin restrânge dreptul la manifestații.

0 430

Partidul Rusia Unită al lui Vladimir Putin a votat un proiect de lege care prevede aplicarea unor amenzi uriaşe organizatorilor de proteste neautorizate, scrie BBC News.

Proiectul legislativ aprobă o amendă maximă de 1.5 milioane de ruble (37.000 de euro), de 30 de ori mai mare ca până acum.

Dacă îşi va continua traseul legislativ, noua lege va fi o lovitură dură pentru noua mişcare protestatară a Rusiei, foarte activă în ultimele luni.
Imediat după ce Vladimir Putin a câştigat un nou mandat de preşedinte, în luna martie, presa internaţională nota că protestatarii vor fi marele test pentru liderul rus în perioada următoare.
Criticii au condamnat deja proiectul de lege, pe care îl consideră nedemocratic şi un adevărat „pumn” înfipt în gura opoziţiei.
Sub această lege, oricine „permite desfăşurarea de activităţi ilegale în timpul pregătirii sau desfăşurării de acţiuni în masă” riscă noile amenzi.
Dacă organizatorii pot fi sancţionaţi cu o amendă de până la 1.5 milioane de ruble (37.000 de euro), participanţii riscă şi ei o amendă de maximum 1 milion de ruble (25.000 de euro).
Există, totuşi, aşteptări ca aceste sume să scadă considerabil  până ce legea va fi adoptată, însă ele vor rămâne cu siguranţă la nivelul unui salariu anual maxim, notează BBC News.
Foto: washingtonpost.com
Sursa: gandul.ro
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php