Polonia: 140 de orașe au participat la „Marșul pentru Viață”

0 345

Duminică, 31 mai, în Polonia s-a desfășurat a 10-a ediție a Marșului pentru Viață și Familie.Evenimentul a devenit atât de popular încât anul acesta a atras organizatori în 140 de orașe ale țării, în frunte cu capitala Varșovia. În total peste 100.000 de oameni au participat, estimează organizatorii, cu circa 5.000 în capitală.

marsz_20151

Duminică, 31 mai, în Polonia s-a desfășurat a 10-a ediție a Marșului pentru Viață și Familie.

Participanții au evidențiat hotărârea polonezilor de a proteja valorile familiale și ale vieții, de la concepție la moartea naturală.

Oricum Polonia are una din cele mai conservatoare legislații în acest sens: dreptul la viață al copilului nenăscut este respectat aproape în totalitate, iar familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie, prevedere înscrisă în Constituție.

Mișcarea pro-viață poloneză solicită adoptarea unei propuneri legislative, ce se va dezbate luna viitoare, pentru restricționarea totală a avortului.

Totuși, folosirea pilulei de a doua zi fără prescripția medicului a fost aprobată în aprilie, după dezbateri încinse în Parlament și media.

O petiție adresată Papei Francisc cu privire la viitorul familiei la viitorul Sindo de la Vatican a fost semnată de un mare număr de participanți.

Luna trecută, conservatorul Andrzej Duda, cu convingeri declarat pro-viață și împotriva „căsătoriei” unisex, a fost ales președinte al Poloniei.

sursa: Cultura Vietii

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php