Potrivit poliţiei, trupul neînsufleţit al lui Devotcenko a fost găsit într-o baltă de sânge în locuinţa sa din cartierul Altufievo.

Primele indicii arată că a fost o moarte violentă. Obiectele din casă erau răvăşite. Anchetatorii înclină să creadă că este vorba despre o crimă cu premeditare, însă detaliile vor fi stabilite în urma expertizelor  criminalistice şi medico-legale.

În vârstă de 49 de ani, Alexei Devotcenko era cunocut drept un opozant activ al regimului Putin. Era membru al Frontului Civic Unit şi  nu rata niciun marş  de protest împotriva preşedintelui Rusiei .

În 2011, pe fondul nemulţumirilor generate de presupusele fraude la  alegerile în Duma de Stat şi a valului de contestare a lui Vladimir Putin, Alexei Devotcenko a renunţat la titlul de artist emerit al Rusiei şi le cele două premii de stat primite chiar din mâinile preşedintelui pentru activitatea sa de pe scenă.

Devotcenko juca la teatrul Cehov din Moscova însă a devenit şi mai cunoscut după rolurile intrepretate în mai multe telenovele la modă în Rusia.

via Obiectiv.info