Consiliul ONU pentru Drepturile Omului adopta o rezoluție pro-familie.Romania voteaza impotriva

0 682

Pe 26 iunie a.c., la Geneva, Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a adoptat o rezoluție pentru „Protecția familiei” , in ciuda opoziției din partea Statelor Unite, a Marii Britanii, a Republicii Irlanda și a altor 11 țari. Romania se alatura tarilor opozante. Rezoluția a trecut cu 26 de voturi pentru, 14 voturi impotriva și 6 abțineri. Printre susținatorii rezoluției se afla Federația Rusa, India și Indonezia.

Anterior, Consiliul a respins un amendament, care submina aceasta rezoluție, amendament ce promova conceptul fals de „diverse forme ale familiei”, ca opus familiei naturale, bazate pe casatoria dintre un barbat și o femeie.

Patrick Buckley, reprezentantul Societații pentru Protecția Copiilor Nenascuți (SPUC) la Geneva, a descris acest vot ca fiind unul „cu adevarat istoric”. El a declarat: „Rar a mai fost o rezoluție atat de vehement combatuta de catre forțele anti-viața și anti-familie”.

Rezoluția cere „acțiuni concertate pentru consolidarea politicilor și programelor centrate pe familie, ca parte a unei abordari cuprinzatoare integrate a drepturilor omului și dezvoltarii”; recunoaște ca „familia are responsabilitatea principala pentru educarea și protecția copiilor”; susține ca familia este „mediul natural pentru creșterea și bunastarea tuturor membrilor sai și, in special a copiilor” si descrie familia ca fiind „elementul natural și fundamental al societații și are dreptul la ocrotire din partea societații și a statului”.

sursa: Asociatia Provita Media


Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php