Scrisoarea unui tânăr către Institutul National pentru Studierea Holocaustului din România

3 733
Catre Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania:
Sunt profund revoltat si indignat fata de reactia si actiunea dumneavoastra de protest impotriva amplasarii unei placi comemorativa dedicata grupului anticomunist condus de catre Aurel Visovan in incinta Liceului „Dragos Voda” din Sighetu Marmatiei.
Tinerii care au suferit in inchisori, au fost torturati batjocoriti de catre tortionarii comunisti care in mare parte erau de religie mozaica.
  
Dumneavoastra uitati sau va faceti ca uitati ca traiti intr-o tara europeana, o tara unde minoritatile etnice si religioase au cele mai multe privilegii si drepturi din Europa.
Personal nu mi se pare corect ca un institut finantat din bani publici, din taxele si impozitele platite de populatia Romaniei sa-si permita sa protesteze atunci cand noi, romanii, ne cinstim eroii si martirii neamului. Nu mi se pare corect ca un institut finantat din bani publici sa decida pe cine avem voie sa comemoram. Nu mi se pare corect ca un institut sa ne impuna sa invatam o alta istorie a poporului roman.
Nu mi se pare corect ca acelasi institut platit din bani publici nu a luat nici o pozitie atunci cand in Odorheiu Secuiesc s-a ridicat o statuie criminalului de razboi Wass Albert sau atunci cand tinerii unguri din Romania il slavesc pe Horty, din ordinul caruia evreii din Ardeal au ajuns in lagarele de munca din Polonia.
In final doresc sa precizez, domnilor, daca va simtiti lezati, discriminati de modul in care noi romanii ne cinstim eroii neamului sunteti liberi sa parasiti aceasta tara, aceasta tara care v-a fost casa si care v-a oferit nenumarate drepturi si privilegii. P.S.: NU SUNT NICI FASCIST, NICI NEONAZIST, NICI RASIST, SUNT ROMAN, IMI IUBESC TARA SI MA DOARE ATUNCI CAND ALTII SCUIPA PE OBRAZUL PATAT CU SANGE AL EROILOR SI MARTIRILOR NEAMULUI ROMANESC.
Cu tot respectul: Anton Andrei Lucian


3 Comments
 1. CRISTIAN D says

  Bravo tie Andrei !!! Pacat ca altii dorm .

  1. Marian says

   Iti multumesc tinere ca ai aceasta atitudine. Ei, evreii nu vor fi niciodata niste persoane care sa recunoasca ca au fost ajutati, sau ca nu le-au fost respectate drepturile.
   Inca o data multumesc pentru ce ai scris

 2. Adrian says

  Harul Duhului sfânt să fie cu tine Andrei, bunul Dumnezeu să-ți ajute !

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php