Europa 2024: Străzile Londrei, împodobite cu mesaje din Coran, Germania devine mai islamică

0 891

În dimineața zilei de duminică, 31 martie, mii de credincioși din Germania și din întreaga lume s-au adunat la cea mai mare catedrală gotică din nordul Europei, în orașul Köln, pentru a sărbători Învierea Domnului, relatează Daily Mail.

În interiorul catedralei, ei cântă, în timp ce preoții catolici aprind lumânări de Paște, iar fumul generat de arderea tămâiei se plimbă prin naosul măreț până în piața plină de turiști de afară. 

Însă în această Săptămână Sfântă, la Köln a avut loc un eveniment religios foarte diferit. Sâmbătă seara, pe un stadion de fotbal aflat la 8 km de catedrală, sute de musulmani au participat la primul iftar din oraș, o cină cu delicatese islamice, care a fost luată la apus de soare și care marchează sfârșitul postului din luna sacră a Ramadanului.  

Și mai există o altă noutate care atrage atenția în acest oraș.

O porțiune din Venloer Strasse, o stradă mare și aglomerată din apropierea Moscheii Centrale din Koln, este „îmbrăcată” în lumini de sărbătoare. Panouri cu mesajul „Ramadan fericit!”, lumini în formă de stea, felinare în stil oriental şi semilune sunt aprinse zilnic la apus. 

În Marea Britanie, Castelul Windsor a găzduit în urmă cu o săptămână primul său iftar, cu acordul regelui Charles, liderul suprem al Bisericii Anglicane. Oaspeții s-au înfruptat din lapte de nucă de cocos și curmale în incinta castelului. 

Între timp, Westminster Abbey – un lăcaș creștin de peste 1.000 de ani – a arborat drapelul național al Republicii Islamice Pakistan pentru a marca „Ziua Pakistanului„.

articol complet aici

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php