Coaliția PSD-PNL vrea să TRIPLEZE TAXA pe locuințe. Primul pas spre FORȚAREA ROMÂNILOR să RENUNȚE la PROPRIETĂȚI?

1 1.185

Coaliția PSD-PNL își dorește creșterea impozitelor pe proprietate, aceste biruri urmând a fi triplate, informează Prima News. Impactul va fi unul semnificativ, avertizează analiștii, având în vedere că România este țara cu cei mai mulți proprietari din Uniunea Europeană, precizează sursa citată.

Dacă acum, impozitul se calculează în funcție de dimensiunea locuinței, din 2025 acesta va fi de minimum 0,1% din valoarea clădirii rezidențiale.

Cei mai afectați vor fi românii care trăiesc în marile orașe. Dacă în 2024, pentru un apartament de 2 camere se plătea un impozit de 305 de lei, din 2025 se previzionează un impozit de 596 de lei, aproape dublu.

Impozitul pentru o vilă de 3 milioane de euro, din centrul Capitalei, va fi de 3.000 de euro/an.

Impozitarea locuințelor cetățenilor poate fi o strategie pentru a-i forța să se mute în locuințe colective, unul dintre obiectivele legii mobilității urbane durabile, adoptată de Parlament anul trecut.

Pentru a ajunge la „neutralitate climatică”, legea își propune să forțeze românii să meargă cu transportul în comun în loc de mașină personală și să locuiască în locuințe colective, pentru a reduce emisiile.

România este țara cu cei mai mulți proprietari de locuințe din Uniunea Europeană.

via R3Media

1 Comment
  1. Moraru+Ionut says

    Statul in componenta lui actuala sub toate formele este dusmanul romanilor slujind interesele iudeo-khazarilor. De aceea suntem in legitima aparare. Reptilelor de Rothschild sau Soros li se tripleaza impozitul?

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php