„De 33 de ani am avut un stat care i-a servit pe toți, mai puțin pe ROMÂNI. O clasă politică, care se sacrifică pentru popor, nu este populistă, ci NAȚIONALISTĂ”

0 1.126

Statul poate să fie pentru popor sau poate să fie pe seama poporului, însă clasa politică actuală nu are capacitatea să servească profesionist poporul român, a spus, sâmbătă, la Constanța, prof. dr. Radu Baltasiu.

Declarația a fost făcută în cadrul conferinței „Libertatea persoanei, între firesc și ficțiune”, eveniment organizat de Institutul Conservator.

De 33 de ani am avut un stat care i-a servit pe toți, mai puțin pe români, a subliniat prof. Radu Baltasiu.

„Libertatea ființei colective înseamnă un stat și pentru români. Statul poate să fie pentru popor sau poate să fie pe seama poporului.

O clasă politică, care se sacrifică pentru popor, nu este o clasă politică populistă, ci o clasă naționalistă.

Aceasta este diferența dintre populism și naționalism.

Populismul reprezintă manipularea maselor, populismul consideră poporul o masă relativ înapoiată, care se cere îndrumată, mai mult sau mai puțin subtil, incapabilă să aibă nevoi superioare și care trebuie păcălită pentru a-i câștiga voturile. Pe urmă este ținută în adormire timp de patru ani.

O elită naționalistă se jertfește pentru popor, în sensul că nu-i spune întotdeauna lucrurile pe care vrea să le audă, ci lucrurile care trebuie să fie spuse. Face acest lucru pentru că iubește poporul”, a spus prof. dr. Radu Baltasiu.

sursa: RostOnline

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php